România Mare s-a strâns la Alba Iulia! Maria Grapini: “A fost o rugăciune națională pentru un neam ales! Dă, Doamne, bine românilor!“

România Mare s-a strâns la Alba Iulia! Maria Grapini: “A fost o rugăciune națională pentru un neam ales! Dă, Doamne, bine românilor!“

- in Locale, Social, Stiri
0

Îmbrăcată evident în ie și ilic, înconjurată de români dornici s-o salute, îmbrățișeze și felicite pentru lupta continuă din Parlamentul European, aplaudată cu lacrimi de bucurie în Alba Iulia Unirii noastre, umanista Maria Grapini și-a petrecut preziua Centenarului într-o imensă emoție.

Europarlamentarul a  marcat Ziua Sfântului Andrei – ocrotitorul României – în orașul cochet, îmbrăcat de mare sărbătoare, participând la toate momentele oficiale din sediul Consiliului Județean Alba, respectiv la depunerile de coroane și dezvelirea busturilor unor personalități ale istoriei naționale. Au fost peste șapte ore de mers pe jos, de rezonat cu o Românie frumoasă, caldă și sensibilă.

Sunt extrem de emoționată pentru această zi plină de sentimente majore! Am mers pe străzile din Alba Iulia, în vechea Cetate, am discutat cu numeroși români, m-am încărcat cu patriotism de cea mai bună calitate! Am avut surpriza să mă reîntâlnesc cu persoane dragi, pe care nu le-am văzut de 40 de ani, care m-au recunoscut, s-au oprit să vorbim, să facem poze, dar și cu români din Serbia și Republica Moldova, cu alți semeni din București, Iași, Cluj, Bistrița, Maramureș, Arad, Timiș, Sibiu și evident Alba! A fost atmosferă de adevărată sărbătoare, oamenii aveau fețele senine, zâmbeau, se vedea că simt acest moment unic!“, a declarat, la Alba Iulia, Maria Grapini.

Europarlamentarul cu cele mai multe acțiuni dedicate României a avut parte de încă o surpriză majoră, atunci când, în timpul unui moment din cadrul manifestărilor de la Alba Iulia, a primit din partea Asociației Pro Basarabia un clopot cu hora unirii încrustată pe el și cu înscrisul 100 de ani de la Marea Unire, realizat de sculptorul Andrei Dohotaru din Republica Moldova.

Maria Grapini recunoaște că a fost o zi grea, din perspectiva gestionării emoțiilor, dar speră să le resimtă la fel, sâmbătă, 1 Decembrie, alături de toți românii strânși în orașul Unirii, într-o inimă și într-un glas.

Sper ca si ziua Centenarului să fie primită de toți românii, de aici și de pretutindeni, cu sufletul deschis, cu iubire, cu dragoste de patrie, cu dorința de a fi uniți! Azi am văzut români din Serbia, sosiți cu steagul tricolor la statuia lui Mihai Viteazul, strigând Trăiască România! M-au impresionat și vorbele frumoase spuse de țăranii din Maramureș, care au venit până aici cu căruțele! A fost o rugăciune națională pentru un neam ales! Sper ca și de 1 Decembrie să fie la fel! Dă, Doamne, pace si unitate! Dă, Doamne, bine românilor!”, a mai transmis din orașul Unirii Maria Grapini.

Seara Sfântului Andrei s-a încheiat pentru umanistă la Balul Unirii, organizat de Districtul Rotary International-România/Republica Moldova.

Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *