Rolul Cooperativelor Agricole în Dezvoltarea Satului Românesc, în dezbatere la USAMVB Timișoara

Rolul Cooperativelor Agricole în Dezvoltarea Satului Românesc, în dezbatere la USAMVB Timișoara

- in Economie, Locale, Stiri
0

Reţeaua Naţională de Dezvoltare Rurală Regiunea de Vest Timişoara şi Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale organizează, în perioada 23-24 ianuarie, la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului” Regele Mihai I al României” Timişoara, dezbaterea ad-hoc „Rolul Cooperativelor Agricole în Dezvoltarea Satului Românesc”.

La eveniment vor participa specialişti în domeniu din Bucureşti şi Timişoara. Prof. dr. Florin Imbrea, directorul RNDR Regiunea de Vest Timişoara, a explicat că seminarul îşi propune abordarea unor subiecte actuale, de mare interes, care vizează oportunităţile oferite de cooperativele agricole prin noul Plan Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 -2020.

Dintre temele în dezbatere amintim: Cooperație și asociere in contextul PNDR 2007-2013: Lecții învățate (analiza problemelor, puncte slabe, rezultate) – dr. Simona Bara, cercetător principal, în cadrul ASE Bucureşti; Dezvoltare oportunități de asociere și de creare de cooperative agricole în PNDR 2014-2020 (Măsura 4, Submăsura 4.1, Submăsura 4.1.a, Submăsura 4.2) – prof. dr. Gabriel Popescu, Academia de Studii Economice Bucureşti; Sistemul cooperatist din România actuală. Modele de cooperativă, dr. Simona Bara; Procese analitice ierarhice și de reţea – ca instrument de evaluare a forţelor, problemelor și așteptărilor din structurile asociative-cooperatiste – conf. univ. dr. Adriana Agape, ASE  Bucureşti. Dintre temele atelierelor de lucru amintim: construirea unui model matematic de identificare a forțelor, problemelor şi aşteptărilor legate de cooperaţia în România, evaluarea opiniei experților pe baza modelului matematic de identificare a forțelor, problemelor şi aşteptărilor legate de cooperaţia în România şi analiza de sensitivitate a rezultatelor obţinute din rularea modelului de identificare a forțelor, problemelor şi aşteptărilor legate de cooperaţia din România.

La final va fi prezentat raportul cu concluziile chestionarelor aplicate participanţilor.

G. M.