Rodica Militaru (fost PCR, actual USR): E ca și când PNL le-ar spune cetățenilor: „Mă p…ș pe el de vot”!

Rodica Militaru (fost PCR, actual USR): E ca și când PNL le-ar spune cetățenilor: „Mă p…ș pe el de vot”!

- in Locale, Politica, Slider, Stiri
0

Revoluția pornită la Timișoara în 1989 împotriva regimului comunist nu a fost în zadar. Un fost membru PCR, azi distins profesor și consilier local USR a ajuns să facă pe lupul moralist din Consiliul Local Timișoara… De asemenea, exprimarea folosită chiar dacă este cu ghilimele nu face cinste unui cadru didactic și unei doamne la o frumoasă vârstă.

Rodica Militaru a fost comunistă convinsă înainte de 1989. Nu mai recunoaște acum pentru că viața i s-a schimbat. La Timișoara ea este emblema hard a noilor politicieni, cei de la USR.  Rodica Militaru se revoltă pe Facebook și spune că s-a săturat. Și îi amenință cu mânie proletară pe liberali. Asta în ziua în care USR și-a pus viceprimar la Timișoara cu voturile PNL, iar viceprimarul liberal nu a fost votat de USR-iști.

M-am săturat, ajunge!

Aritmetica votului e simplă: La Timișoara, Dominic a câștigat primăria cu un scor zdrobitor, dar în Consiliul Local, suntem, din partea USR PLUS, doar 13 consilieri din 27. Adică nu avem majoritate să trecem nici cel mai amărât proiect de HCL.

Domnul Alin Nica a câștigat președinția Consiliului Județean Timiș, dar PNL nu are majoritatea; cumva, o situație în oglindă. Ai zice că cel mai firesc lucru e să facem alianțe USR PLUS – PNL și la județ și în oraș, cu câte un viceprimar și un vicepreședinte din partea fiecărei formațiuni politice. Și să începem treaba, pentru că orașul, județul și țara sunt într-o situație critică.

Dar nu se întâmplă așa, pentru că PNL nu vrea. Pentru că PNL vrea puterea absolută la județ, puterea de baron roșu, iar la oraș, să fie cel care ne arată mereu că depindem de ei.

Dar tot atât de adevărat este că cei de la USR PLUS deranjează: analizează contracte și licitații, și descoperă nereguli majore; strică afaceri cu miros de corupție, oprește scurgeri de milioane, din banii publici în buzunarele firmelor de partid. Vedeți ce a făcut Dominic în două săptămâni de când este primar, și aveți răspunsul, de ce Dominic și consiliul local trebuie sabotat, la Timișoara.

Și în oglindă, trebuie sabotat și la județ, și mai apoi, pe țară. Cum să fii nevoit să-i iei la guvernare pe ăia cu „Fără penali”? Astea sunt jocurile pe care contează PNL: să treacă, târâș grăpiș, de alegerile din 6 decembrie, să poată să facă majoritatea cu alde Băsescu, cu UDMR (că doar au declarat asta în repetate rânduri), că de racolat parlamentari și primari PSD-iști s-au îngrijit din timp. Și să aibă încă patru ani de guvernare, la butoanele statului, județului și chiar orașului; la butoanele alea pe care dacă apeși, ies bani mulți, pentru firmele de partid, pentru oamenii din administrația lor.

În Timișoara, e ca și când PNL le-ar spune cetățenilor: „Mă p…ș pe el de vot”!
Se aude că la ședința de azi, consilierii PNL nu vor vota viceprimarul USR PLUS, vor ieși afară din sală; nu vor propune și un viceprimar de la PNL, pentru că asta ar însemna să lucrăm împreună. Contează că suntem într-o situație critică, că stăm ca pe un butoi de pulbere? Se vede că pentru PNL, la butoane și gestionând prost pandemia, cu totală lipsă de organizare, dar cu licitații aberant de păguboase (un singur exemplu: UNIFARM), nu contează. Contează puterea vizată la apropiatele alegeri parlamentare.

PNL, Timișoara nu doarme. Nu întindeți coarda, domnule Alin Nica, că s-ar putea să provocați un efect care în 6 decembrie vă va da socotelile peste cap“, a scris pe Facebook, Rodica Militaru.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *