Robu: şi în acest al doilea mandat doresc să plantăm în Timişoara peste 10.000 de copaci

Robu: şi în acest al doilea mandat doresc să plantăm în Timişoara peste 10.000 de copaci

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Al doilea mandat, peste 10.000 de copaci plantaţi în Timişoara. Asta îşi doreşte primarul Timişoarei, Nicolae Robu. Chiar dacă a fost acuzat de multe ori că taie copaci, edilul-şef al Timişoarei spune că iubeşte copacii, dar în unele situaţii se impune tăierea.

După furtunile din ultima perioadă în care mai mulţi copaci au fost puşi la pământ, primarul Nicolae Robu a explicat în ce situaţii se taie anumiţi copaci din oraş. „Eu cred că încă odată s-a făcut dovada necesităţii unei abordări raţionale în orice şi în speţă, mă refer aici la problema copacilor. Nimeni nu este nebun să taie copacii dintr-o plăcere de a tăia copaci. Cred că nu există în Timişoara o astfel de înclinaţie  din partea cuiva. Dacă aparatul de specialitate al primăriei, în anumite locuri vine cu idei de tăiere a anumitor copaci, trebuie înţeles lucrul acesta că se întâmplă tocmai dintr-o abordare responsabilă a problemelor. Noi nu putem aştepta atunci când vedem că anumiţi copaci sunt şubrezi, atunci când ştim că anumiţicopaci sunt la o vârstă, nu putem aştepta ca acei copaci să se surpe şi săprovoace victime omeneşti sau pagube materiale. În astfel de situaţii s-a procedat la tăiere. Sigur sunt şi situaţii în care modernizarea include inclusiv o tăiere de copaci”, a spus, marţi, primarul Nicolae Robu.

Aşa cum a promis în primul mandat că v-a planta 10.000 de copaci, pentru al doilea mandat, Robu promite că în oraşul de pe Bega se vor planta peste 10.000 de copaci. „Eu personal iubesc copacii şi aşa cum am promis în primul mandat că voi planta cel puţin 10.000 de copaci, nu am promis în campania electorală, ci pe parcursul exercitării mandatului, aşa am şi făcut. Şi în acest al doilea mandat de asemenea doresc să plantăm în Timişoara peste 10.000 de copaci. Însă nu putem fi talibani, trebuie să înţeleg că sunt anumite situaţii în care trebuie să tăiem copaci, plantând mult mai mulţi în locul celor pe care îi tăiem. Unul dintre elementele de farmec ale oraşului nostru este şi acesta că are un număr mare de copaci”, a mai spus Robu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *