Robu recunoaste ca i-a retras dreptul de semnatura directorului din Primaria Timisoara suspectat ca a primit mita 40.000 de euro de la o casa funerara

Robu recunoaste ca i-a retras dreptul de semnatura directorului din Primaria Timisoara suspectat ca a primit mita 40.000 de euro de la o casa funerara

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
1

Acuzații grave la adresa unui director din Primăria Timișoara. Este vorba de Florin Răvășilă, șeful Direcției Patrimoniu I Est, căruia Nicolae Robu i-a retras dreptul de semnătură, în urmă cu câteva săptămâni.

Potrivit Ziua de Vest, pe numele lui Florin Răvășilă au fost depuse mai multe plângeri la DNA, după ce acesta ar fi primit o șpagă de 40.000 de euro de la Casa Funerară Octavian, care se ocupă de acțiunile de îngrijire a cimitirelor din Calea Șagului și Rusu Șirianu, de la începutul acestui an.

Nicolae Robu a confirmat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că i-a retras dreptul de semnătură lui Florin Răvășilă după ce a primit mai multe sesizări referitoare la acest caz.

Eu sunt adeptul tratării lucrurilor cu discreție, și nu cu scandaluri publice. În plus, fiecare cetățean trebuie să beneficieze de prezumția de nevinovăție. (…) Ei bine, nu e drept să terfelești pe cineva până nu există un verdict care învinovățește cu adevărat și, prin urmare, eu nu pot să vă spun decât că am avut niște sesizări, și nu vă detaliez despre ce sesizări este vorba, niște sesizări că domnul Răvășilă ar fi făcut lucruri ilegale și, pe cale de consecință, i-am ridicat dreptul la semnătură. Am dispus o misiune de cercetare la Corpul Intern de Control și Antifraudă al primarului și evident fac tot ce îmi cere legea să fac și aici mă opresc, mai departe nu este rolul meu să vorbesc despre altceva. Domnul Răvășilă a făcut treabă bună, a fost eficient în ceea ce avea de făcut, dar până la clarificări, el va trebui să se apere dacă vrea să se apere. Eu nu sunt avocatul nimănui, eu îmi fac datoria din punct de vedere moral. Eu am avut temei să-i ridic dreptul de semnătură, așa cred că e civilizat să procedez ca primar“, a declarat Nicolae Robu.

Întrebat dacă i s-a arătat o înregistrare în care apare Florin Răvășilă în timp ce acceptă mita de 40.000 de euro de la casa funerară, Nicolae Robu a precizat că “nu am văzut pentru că nu am avut tăria să mă uit la o înregistrare în care se făceau niște intervenții pe un mort, nu e treaba mea. Mai multe nu vă adaug, decât că așa am reacționat, nu pot eu, că aș fi făcut altceva dacă aș fi avut și astfel de însușiri care să-mi permită să urmăresc scene care au fost pe acea înregistrare”.

1 Comment

  1. Pingback: La Timișoara, rudele victimelor COVID își identifică apropiații pe stadion - newsromania.info

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *