Robu pune tunurile pe țigani. Vezi amenințările edilului la adresa bădăranilor de etnie romă

Robu pune tunurile pe țigani. Vezi amenințările edilului la adresa bădăranilor de etnie romă

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Primarul Nicolae Robu le atrage din nou atenţia țiganilor să înceteze cu nunţile, botezurile şi petrecerile gălăgioase în spaţiul public. Dacă au astfel de manifestări le pot organiza afară din oraș.

La finalul săptămânii trecute, mai mulţi romi au intrat pe platoul Catedralei Mitropolitane din Timișoara cu o caleaşcă, maşini şi au băut mai multe sticle de alcool pe treptele bisericii. “Un grup de cetăţeni întamplător romi, pur şi simplu au sfidat oraşul acesta,  s-a dedat la o adevărată blasfemie, intrând pe platoul din faţa Catedralei cu maşini cu o caleaşcă, scoţând băutură şi făcând aşa un fel de chermeză, paranghelie cum spun ei. Sunt idignat că nimeni nu a facut nici un fel de sesizare. Nu ştiu cum nimeni de la Catedralănu a observant asta. Nu ştiu cum de nici un cetăţean nu a făcut sesizare nici la Poliţia Locală,  nici la Poliţia Naţională,  nici la Jandarmerie. La un moment dat un cetăţean, întâlnindu-se cu doi poliţişti locali a anunţat ceea ce s-a întâmplat. Poliţişti au intervenit imediat, numai că la  acel moment erau lucrurile cam epuizate. Poliţia Locală a putut acorda o amendă pentru intrarea cu caleaşca pe acel platou, dar altceva nu se mai întâmpla atunci, erau lucrurile consumate”, a spus, vineri, primarul Nicolae Robu.

Robu spune că atunci când poliţiştii locali au ajuns la faţa locului nu au putut să facă altceva decât să aplice o amendă de 400 de lei persoanei care a venit pe platoul din faţa Catedralei cu caleaşca.

Luni, edilul şef al Timişoarei împreună cu reprezentanţii Poliţiei Locale, Naţionale (n.r. vorba lui) şi a Jandarmeriei vor pune la punct un plan de intervenţie cât mai rapid în cazul nunţilor, botezurilor şi petrecerilor gălăgioase specifice perioadei. “Am stabilit pentru luni dimineaţă o întâlnire cu reprezentaţii Poliţiei Locale, Poliţiei Naţionale şi Jandarmeriei pentru a ne face un plan de bătaie astfel încât să putem intervenii prompt în perioada care urmează şi să îi protejăm pe cetăţenii Timişoarei de posibile tulburări ale liniştii lor, tulburări ale oraşului, traficului în oraş, prin paranghelii specifice perioadei de vară”, a mai spus Robu.

Primarul Nicolae Robu îi atenţionează pe cei ce vor să organizeze astfel de evenimente, că vor fi amendaţi şi li se vor opri manifestările.

„Vreau să le spun cât se poate de categoric celor care au în plan să facă astfel de paranghelii, pot fi nunţi, petreceri sau botezuri, ce-or fi, nu ne interesează, că nu vor putea să-şi facă de cap pe raza municipiului Timişoara. Vor fi amendaţi şi li se vor opri prin intervenţia instituţiilor abilitate manifestările ilegale. Dacă nu se mulţumesc să petreacă civilizat, atunci n-au decât să plece în afara oraşului, unde nu deranjează pe nimeni, şi să se manifeste aşa cum le place. Ar fi bine să înţeleagă odată că sunt cetăţeni europeni, sunt cetăţeni ale unui stat civilizat, trăiesc într-un oraş civilizat şi prin urmare, trebuie să respecte normele de convieţuire într-un astfel de spaţiu. Nimeni nu are nimic cu ei pentru etnie. Eu, când le spun ţigani, nu o fac peiorativ, pentru că şi ei înşişi îşi spun aşa. Nu asta este important, cum îi numim sau cum se autonumesc, este important ce fac. (…) În Timişoara, cu mine ca primar, nu o să le meargă”, a mai spus, vineri, primarul Nicolae Robu.

Sursa foto: www.tion.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *