Robu: PNL castiga alegerile europarlamentare daca nu greseste listele

Robu: PNL castiga alegerile europarlamentare daca nu greseste listele

- in Locale, Politica, Slider, Stiri
0

PNL are mari șanse să câștige alegerile europarlamentare. Aceasta este părerea liderului PNL Timiș, Nicolae Robu, care crede, însă, că acest lucru se va întâmpla doar dacă partidul nu va greși lista de candidați.

Da, în opinia mea, Partidul Național Liberal are toate șansele să câștige alegerile europarlamentare! Pentru asta, însă, el trebuie să nu greșească la întocmirea listelor! Și în ce sens să nu greșească? Păi unul din marile atuuri ale PNL este că are structuri în absolut toate unitățile administrativ-teritoriale ale țării, ceea ce numai PSD mai are. Iar aceste structuri contează enorm în cazul alegerilor pur politice, cum sunt europarlamentarele. Ele se pot pune, însă, în mișcare, doar în două situații: dacă pe listă sunt personalități locomotivă, în sensul de cu scor personal peste scorul partidului, personalități entuziasmante; dacă pe listă nu sunt personalități locomotivă, dar sunt oameni agreați în partid, oameni care au muncit în partid, au dus lupte -pentru că a face politică nu-i deloc ușor, cum cred unii!-, au dedicat timp din viața lor, și-au asumat riscuri și, se subînțelege, au calitățile necesare pentru a onora funcția la care aspiră, în speță pentru a reprezenta țara competent și loial, altfel spus, oameni asupra cărora există percepția că merită să fie acolo, că li se cuvine să fie acolo, că sunt oameni ai partidului și nu culegători conjuncturali de roade ale muncii altora și ale brand-ului partidului, el însuși construit cu muncă și sacrificii“, a scris Robu, pe Facebook.

Potrivit liderului PNL Timiș, în acest moment, partidul are, în sondaje, 27%. Însă niciun membru PNL nu are un scor mai mare decât al PNL, susține Nicolae Robu.

Deci, noi trebuie să mergem pe situația de mai sus. Dacă o facem, partidul va fi mobilizat în toate structurile sale și eu am convingerea că, pe cale de consecință, va câștiga, având în vedere și degringolada din PSD, disensiunile interne, dezertările fără precedent și imaginea publică proastă și din ce în ce mai proastă a PSD“, a conchis Nicolae Robu.