Robu nu își dă demisia, dar propune să fie demis din fruntea PNL Timiș. Alina Gorghiu a demisionat

Robu nu își dă demisia, dar propune să fie demis din fruntea PNL Timiș. Alina Gorghiu a demisionat

- in Locale, Politica, Stiri
0

Rezultatele obținute de PNL la alegerile parlamentare de duminică au fost dezastruoase spune președintele liberalilor din Timiș. Nicolae Robu are câteva propuneri pentru partid, printre care să fie demis. Președintele PNL, Alina Gorghiu și-a depus deja demisia.

“Rezultatele obținute de PNL la alegerile parlamentare sunt dezastruoase. Explicațiile pentru ele sunt multiple și complexe și se impune o analiză serioasă, făcută cu profesionalism, pentru a le cunoaște cu precizie. Dar, până atunci, se impune și asumarea răspunderilor pentru ele. A căuta responsabilii ba la Cotroceni, ba la Palatul Victoria, respectiv a pune totul în cârca președintelui PNL Alina Gorghiu este profund incorect.

Eu propun următoarele:

1.Organizarea de alegeri interne la toate nivelurile, de jos în sus, până la finele lunii februarie

2.Dizolvarea actualului BPN prin demisia de onoare a tuturor membrilor săi, în frunte cu Președintele partidului

3.Demisia tuturor președinților de filială care au obținut un scor mai mic de 30% (deci: inclusiv a subsemnatului)

4.Constituirea unui BPN interimar format din toți președinții de filială care au obținut un scor mai mare decât scorul mediu pe țară al partidului, plus actualul Președinte Alina Gorghiu, care să asigure conducerea colectivă a partidului, până la alegerile interne

5.Numirea de către noul BPN, dintre membrii săi, a unui Președinte interimar care să conducă partidul, până la alegerile interne

6.Numirea de către BPJ-uri a unor președinți de filială interimari, care să asigure conducerea filialelor până la alegeri; în filialele cu scor sub scorul mediu pe țară al partidului, aceștia vor fi obligatoriu alții decât cei în funcție la data de 11.12.2016”, a transmis luni, 12 decembrie, Nicolae Robu.