Robu, despre alegerile europarlamentare: “Primarii PNL să beneficieze de locuri eligibile”

Robu, despre alegerile europarlamentare: “Primarii PNL să beneficieze de locuri eligibile”

- in Actualitate, Locale, Politica, Stiri
0

Pregătirile pentru alegerile europarlamentare sunt în toi în cadrul PNL. Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, Nicolae Robu, lider al PNL Timiș, a comentat situația din cadrul partidului, în condițiile în care nu mai puțin de 49 de membri și-au depus candidatura.

Nu este pentru nimeni un secret că PNL este în dificultate cu privire la lista de candidați pentru europarlamentare. Nu pentru că nu ar avea candidați valoroși, ci, dimpotrivă, pentru că are prea mulți! Nu mai puțin de 49 și-au depus candidatura! De la membri vechi, consacrați, inclusiv foști președinți, inclusiv primari cu multe mandate în spate -deci: cu apreciere și susținere în comunitățile lor, cu un bun nume inclusiv la nivel național, dobândit prin ce-au lăsat în urma lor-, la tineri valoroși, îndreptățiți și ei la o șansă de afirmare. Este greu -eu cred că imposibil!- de luat o decizie la nivel de conducere de partid -oricine ar fi Președinte și din oricine ar fi constituite forurile naționale restrânse!-, care să nu creeze disensiuni interne, ci dimpotrivă, care să țină partidul mobilizat cu atât de puțin timp înainte de alegeri“, a scris pe Facebook președinte PNL Timiș, Nicolae Robu.

Liderul PNL Timiș a și venit cu o soluție pentru a ușura munca președintelui partidului în alegerea candidaților. Și anume o democratizare a deciziei, iar primarii PNL să fie implicați.

Eu și colegii din BPJ Timiș considerăm că soluția înțeleaptă, de natură să ne permită ieșirea din impas este democratizarea deciziei. Concret: cerem ca lista celor 49 de aspiranți la o candidatură să fie supusă votului secret în Colegiile Directoare Județene ale partidului, urmând ca poziția pe listă să fie dată de numărul de voturi obținut de fiecare. Considerăm că în acest fel, partidul va rămâne unit, iar răspunderea asupra rezultatului va fi a tuturor, în solidar. Rolul primarilor este esențial în orice alegeri -ei sunt toți membri în CDJ-uri!-, ori ei se vor implica la maxim dacă li se va acorda importanță, dacă vor avea un cuvânt de spus, respectiv nu se vor implica la maxim dacă li se va trânti în față o listă întocmită fără ei, cu oricâtă bună-credință ar fi ea făcută“, consideră Robu.

Președintele PNL Timiș și-ar mai dori ca toți candidații primari înscriși în competiție să beneficieze de locuri eligibile, “ca răsplată pentru toată contribuția lor întinsă peste ani la prestigiul și implicit la rezultatele partidului“.