Robu crede că nominalizarea unui candidat pentru președinția CJ Timiș va crea dispute în PNL

Robu crede că nominalizarea unui candidat pentru președinția CJ Timiș va crea dispute în PNL

- in Actualitate, Locale, Politica, Stiri
0

În acest an se organizează alegeri locale, iar PNL Timiș nu se grăbește să anunțe numele persoanei care va candida din partea partidului pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș. Nicolae Robu, liderul PNL Timiș, susține că este posibil să apară din nou dispute în partid, la fel cum s-a întâmplat în urmă cu patru ani.

Eu și data trecută, în 2016, am insistat cât s-a putut de mult, până în ultimul moment, să nu ni se ceară să stabilim cine va fi candidatul nostru la funcția de președinte al consiliului județean. Din păcate, conducerea de atunci nu a fost receptivă la insistențele mele și s-a ajuns doar la acele disensiuni în PNL Timiș, cauzate fix de tema aceasta și nu a mai fost cazul să mai dăm un vot pentru președintele consiliului județean, că nu am avut majoritate în consiliu. Dacă nu era așa, eu sunt convins că noi aveam majoritate în consiliu, nu erau acele dispute interne, noi nu pierdeam voturi, pentru că cei de la PSD spuneau atunci că ei sunt foarte liniștiți, nu se preocupă de campanie pentru consiliul județean, că se face din interiorul PNL-ului anticampanie pentru PNL mai eficientă decât ar putea ei să o facă. În 2016 au fost lupte interne, a fost disensiune în partid și s-au pierdut multe voturi din această cauză”, a declarat Nicolae Robu.

Liderul PNL Timiș a mai adăugat că amână nominalizarea unei persoane care va candida pentru președinția CJ Timiș până în momentul în care se va decide dacă președintele de consiliu județean va fi ales prin vot direct, la fel ca primarul, sau de către aleșii județeni.

Așteptăm să vedem cum va fi legea cu referire la alegerea președintelui județean și ne vom conforma. Evident că în cazul în care alegerile sunt uninominale, directe pentru președinte de consiliu județean, trebuie să ai candidatul cât mai repede, trebuie să-l promovezi. În cazul în care președintele de consiliu județean se alege de către consilierii județeni, după ce se constituie noul consiliu județean, atunci lucrurile se pun total diferit și persoana poate să aibă un alt profil în acel moment”, a mai spus Robu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *