Robert Tudorache, secretar de stat ALDE în Ministerul Energiei, în vizită la Prefectura Timiș. Ce s-a discutat

Robert Tudorache, secretar de stat ALDE în Ministerul Energiei, în vizită la Prefectura Timiș. Ce s-a discutat

- in Administratie, Locale, Stiri
0

Vizită importantă vineri, 20 iulie, la Prefectura Timiș. Robert Iulian Tudorache, secretar de stat ALDE în Ministerul Energiei, a participat împreună cu reprezentanții prefecturii și Consiliului Județean la o întâlnire privind organizarea acțiunii ”Noile posibilități de finanțare și schemele inovatoare oferite de programul FP9”, în perioada 29 – 31 mai 2019.

În cele trei zile ale conferinței vor fi abordate tematici cu referire la programul FP9 (Framework  Programme 9) și totodată discutate subiecte precum: cooperarea regională în domeniul energiei, diversificarea surselor și rutelor de aprovizionare în contextul politcii energetici a Uniunii Europene, eficiență energetică, decarbonarea sectorului energetic și asigurarea tranziției către o economie cu emisii scăzute.

România va prelua începând cu data de 1 ianuarie 2019, pentru șase luni, responsabilitatea Președinției Consiliului Uniunii Europene, pregătirea și derularea acestui mandat reprezentând o prioritate națională. Cu această ocazie se vor promova județele și orașele din România, Timișoara având și o semnificație istorică, fiind primul oraș din Europa cu străzile iluminate electric.

La finalul întâlnirii domnul Robert Iulian Tudorache a mulțumit reprezentanților Instituției Prefectului și ai Consiliului Județean pentru implicare și susținere.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *