Roadele toamnei și Festivalul culinar multietnic au atras mii de bănățeni la Muzeul Satului

Roadele toamnei și Festivalul culinar multietnic au atras mii de bănățeni la Muzeul Satului

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri
0

Roadelor toamnei și Festivalului culinar multietnic au tras mii de bănățeni, sâmbătă și duminică, la Muzeul Satului de la Pădurea Verde.

70 de producători din județele Timiș, Arad, Caraș Severin și Buzău și-au expus delicioasele produse agroalimentare la prețuri pentru toate buzunarele, spre încântarea vizitatorilor, care au venit să își facă aprovizionarea de toamnă.

Este al patrulea an când organizăm manifestarea în acest format. De fapt este cel mai vechi eveniment pe care Muzeul Satului îl organizează chiar înainte de a deveni instituție de sine stătătoare“, a spus Andrei Milin, muzeograf și organizator.

Duminică, la ora 12.00, reprezentanții Consiliului Județean Timiș, organizatorul principal, în frunte cu președintele Călin Dobra, vicepreședintele Nicolae Oprea, și cu Dan Radosav, directorul Muzeului Satului, au făcut o vizită la expozanții prezenți, i-au salutat și le-au ascultat opiniile.

Este al patrulea an când le organizăm pe cele două evenimente împreună. Timișul este recunoscut pentru tradiția multietnică și conviețuirea în pace și în bună comunicare a cetățenilor de diferite etnii. Pe lângă vremea frumoasă avem parte și de un spectacol folcloric foarte atractiv, la care participă interpreți faimoși din Banat“, a spus Dobra.

Gh. Miron