Risca Timisoara sa fie distrusa de cutremurele provocate de prospectiunile geologice?

Risca Timisoara sa fie distrusa de cutremurele provocate de prospectiunile geologice?

- in Locale, Slider, Social, Stiri
0

Recentul cutremur foarte straniu care s-a produs în Serbia în ianuarie 2019 i-a pus pe jar pe fermierii din Timiș. Ei susțin că această mișcaree seismică ciudată (de mică intensitate), care a avut loc la numai 2 kilometri adâncime, este de fapt un rezultat al actiunilor firmelor de prospecțiuni seismice, în căutarea petrolului și a gazelor de șist. Acestea fac experimente în țara vecină, de mai mulți ani. Astfel de practici au fost extinse și în județul Timiș și Arad, unde există o activitate agricolă foarte intensă, răzvrătindu-i pe fermieri, ajungându-se chiar la procese în instanță.

Fermierii din Timiș sunt îngrijorați și susțin că inclusiv Timișoara ar putea fi afectată de cutremure.

Pe 7 ianuarie, la ora 05:23:24 (ora României) s-a produs în Serbia un cutremur cu magnitudinea 2.9 pe scară Richter, la adâncimea de 2km – a informat Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizică Pământului.

Lumea și specialiștii sunt îngroziți că aceste cutremure au loc la foarte mică adâncime. Este clar că sunt produse de prospecțiunile geologice. În Serbia se fac experimente, iar mai grav este că acum au ajuns și în Timiș. Guvernul României nu mișcă un deget pentru a opri aceste experimente, care strică pământul oamenilor și distrug viitorul agriculturii și al locuitorilor județului. În aceste condiții va fi afectat grav și frumosul oraș Timișoara 2021 –Capitală Europeană a Culturii și există un risc mare ca pe viitor să fie distrus de aceste viitoare seisme provocate de prospecțiuni. În Timiș au avut loc zeci de mii de minicutremure până acum”, este temerea lui Ionuț Mihescu, un fermier din Sânnicolau Mare.