Risc de avalanșă și zeci de turiști blocați în munții din vestul țării. Cât de mare este zăpada

Risc de avalanșă și zeci de turiști blocați în munții din vestul țării. Cât de mare este zăpada

- in Actualitate, Locale, Slider, Stiri
0
zapada

În vestul țării ninge ca-n povești, de noaptea trecută, mai ales în zona de munte. Prima ninsoare serioasă i-a cam luat prin surprinde pe turiștii care și-au propus să-și petreacă sfârșitul de săptămână în vârf de munte, dar și pe drumari. Astfel, zeci de turiști au rămas blocați atât pe Muntele Semenic din județul Caraș-Severin, cât și în Parâng, județul Hunedoara.

Potrivit jandarmilor montani de la Văliug, 12 persoane aflate în trei mașini au rămas blocate pe drumul de acces spre Muntele Semenic, din cauza stratului prea mare de zăpadă care s-a așternut pe șosea, care măsura peste 30 de centimetri. Aproximativ cinci ore au așteptat în frig ca un utilaj să termine de deszăpezit drumul.

În Parâng este risc de avalanșe, iar 20 de copii care se aflau într-o tabără la munte au rămas blocați, fiind coborâți de salvamontiști și de jandarmii montani pe jos, pentru că alimentarea cu energie electrică a funcționat cu intermitențe. Inițial, copiii ar fi trebuit coborâți cu telescaunul.

Salvamontiştii le recomandă turiştilor care intenţionează să ajungă la munte să se echipeze în mod adecvat şi să nu se aventureze în zone pe care nu le cunosc sau pe trasee care pot deveni periculoase.

Foto: Arhivă