EDITORIAL: Rhapsody in Blue…

EDITORIAL: Rhapsody in Blue…

- in Actualitate, EDITORIAL 1
0

de Robin H

Filarmonica Banatul, Miercuri 9 Noiembrie adică imediat după ce Trump devine președinte al Americii.  Dar câtă tevatură, ce zbucium la democrații îndrăgiți de Soros,  ce deranj pentru Clinton News Network  fostul CNN erijat deunăzi în dirijor mass-media ce trâmbița necesara și obligatoria victorie a partidului democrat, pe care alegerile îl costau deja 1 miliard $. Ne mai văităm noi în Europa, pe la Balcani …. Uite că în America toată media, artiștii și cântăreții celebri, cu toții au susținut-o pe Hillary  Clinton. Înfrângere dureroasă, lumea plângea, și Madonna era întristată de alegeri dar și vizitele se țineau lanț, pentru că chiar ea însăși se oferise a le face tuturora, ce știa ea Madonna mai bine, Madonna anunțase că stă la dispoziția celor  care votează democrații, promisiuni deșarte …. 

 Cea mai puternică democrație a făcut dovada:  este posibil ca toată media să susțină un candidat, deși media ar fi trebuit numai să informeze, nu să și convingă alegătorii. Dar ce este prea mult strică, iar de aici tragem concluzia: alegerile rămân alegeri iar surprizele pot să apară.

 Deocamdată să revenim la un alt Dirijor. Este vorba de olandezul Raymond Janssen, ce a fost copios aplaudat la Timișoara cu prilejul unui recital Gershwin în program figurând și Rhapsody in Blue ….  Nici că se nimerea ceva mai sugestiv după alegerile din SUA, organizatorii invitând și doi soliști din America.  Compoziția muzicală a lui Gershwin combina un solo la pian cu jazz-ul, totul pe un fond muzical de sonoritate excesivăaidoma tumultului ce răbufnea  în unele orașe americane unde tineretul book-face interpreta zgomotos năzuința lui că electorii vor schimba cumva pe acela ales, și asta atunci când pe la 12 Decembrie electorii vor re-număra votul final.  

 A trecut mai bine de o săptămână iar bursa nu s-a prăbușit în timp de dolarul amenință prin prețurile de iarnă facturile fiind calculate la un curs majorat; câtă minciună și în lumea liberă, lumea vestului, aparent altă lume!

 Editorialul, zice-se, ar trebui să comunice opinia ziarului referitor la cutare chestiune, așadar tu Robin H, ce tot amesteci una cu alta, vorbești ba de una ba de alta, că nu poate omul să te mai înțeleagă …. ?!  Uite așa se jeluia nevastă-mea care de necaz a și uitat să bage Like,  dar suntem învățați cu asta, când nu sunt multe-i semn bun!

 Mesajul  este altul. Avem pretenția că aici în Banat noi știm ce zicem, știm ce gândim …. Luăm pe ultimele două

Avem nevoie de Tatăl Nostru … (II) ,  Țara noastră aur poartă …. (I) iar în aceste două  editoriale publicate de banatulmeu.ro a existat dovada unei calități aparte,  adică opinia de Banat  este și fruncea țării n’oașa? Adicătelea dacă tot natul se dădea cu capul  de pereți  jeluindu-și propria condiție,  deoarece magistrații aveau 1 miliard ROL  pensie lunar, asemenea când toată  opinia liberală zaharisită tuna opinii soroscite anume să producă efectul  de papagal unor oameni  ce butonează,  nu gândesc,  uite că  numai la banatulmeu.ro  Trump era  noul  Președinte!

Așadar, cel puțin conform acestor două exemple clare ce denotă gândire exactă, nu butoane face-book, vom avea pretenția să cerem cititorilor noștri  să ia aminte.  Adică pot crede în continuare orice, dar să nu uite ce le-am zis. Anume, la noi oamenii trebuie să aibă salariul minim și pensiile dublate în câțiva ani. Alegerile de la noi ar trebui musai să aducă în față pe aceia capabili să determine creșterea nivelului de trai: salariul minim și pensia, dublate. Partidele politice care încearcă a ne convinge că nu se poate asta, să fie lăsate mai la urmă, poate le vine mintea la cap și lor,  dacă nu ești în stare să atragi și să cheltuiești fonduri UE, la ce naiba te mai bagi în față? Argumentele în favoarea unei stagnări, eventual să nu supărăm capitalul străin, totul e lașitate. Hai să umblăm la argumente:

Capitalul străin, profitul este trimis în țara de origine, așadar acolo se resimte creșterea economică din România; Salariul minim și pensia dublată pot ieși în față dacă poporul o cere și politicul ascultă, țări mai sărace dovedesc ; America cu Trump președinte, alocăm pentru armată dar și respectul pentru marile puteri, diplomați e calitativă; Vestul care a învestit nu ne face o favoare, există temeiuri verificate pentru a fi prezenți și ei în țara românească; Dolarul tot crește,  așadar să învățăm a face dolari, existau strategii privind exporturile în SUA și Rusia. Astăzi ?!  

Oare când vodă cerea anumite condiții la palat și avion anume, oare atunci nu au existat limitele invocate acum?

Alegerile, adică ziua când poporul are frânele în mână. Asta atunci ….  că a doua zi totul este de domeniul uităriiDNA-ul este drapelul țării. Oare nu putem alege și oameni veniți din diaspora? Aflam la Tv că o româncă a revenit după 16 ani din America și candidează pe la Iași, oare oameni ca românca noastră nu pot fi mai mulți? Polonia cu politicieni veniți din America aleși pe scaune înalte. Polonia a negociat mult mai bine cu capitalul străin. Dacă era aleasă la noi atunci în 2004 și devenea  Lia Roberts  Președinte al României, oare putem gândi unde eram astăzi? Însă avea să intervină Năstase pe ultimii metri ai campaniei iar între el și marinarul cel fără de pcr am tot ales …. Politicienii pătați stau la coadă pentru spovedania legală precum mulțimea de pe vremuri. DNA merită alt sediu.

 Așadar avem Editorial la banatulmeu.ro în care ne putem încrede.  Desigur că ne propunem să diversificăm tematica cu speranța că cititorul va fi mai puțin nedumerit.  Încheiem cu fragmente din deruta americană fiindcă într’adevăr Black Friday în America este mult mai important decât corul tinerilor furioși care uită regula de bază: Long Live The King! (Hillary Clinton l-a felicitat imediat pe Trump) iar America are Black Friday,  întotdeauna, a doua zi după Thanksgiving Day. Mare atenție la Vineri 25 Noiembrie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *