Rezultatelele finale ale elevilor din Timiș la Evaluarea Națională, publicate. Începe admiterea la liceu

Rezultatelele finale ale elevilor din Timiș la Evaluarea Națională, publicate. Începe admiterea la liceu

- in Educatie, Locale, Slider, Stiri
0
evaluare nationala

Cei peste 600 de absolvenți ai clasei a VIII-a din județul Timiș care au depus contestație, nemulțumiți de notele primite la Evaluarea Națională, au aflat dacă au o medie mai mare sau mai mică. Sâmbătă, 23 iunie, Ministerul Educației Naționale a făcut publice rezultatele finale la examen, iar numărul elevilor care au obținut medii mai mari de 5 este aproape identic cu cel dinainte de depunerea contestațiilor.

Practic, “promovabilitatea” în județul Timiș a crescut cu doar 0,30%, fiind de 69,64%. Interesant este că numărul elevilor de 10 a crescut, după afișarea rezultatelor finale. În total, sunt nouă astfel de elevi, după ce o elevă care a obținut inițial nota 9 la Limba Română a făcut contestație și a primit 10.

Reamintim că media generală obţinută la Evaluarea Naţională constituie unul dintre criteriile pentru admiterea în învăţământul liceal de stat. Media de admitere în liceu este media ponderată între media generală obţinută la Evaluarea Naţională (cu o pondere de 80%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%). Completarea opţiunilor în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a și de către părinţii acestora, asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a, se va derula în perioada 29 iunie – 3 iulie 2018 și va fi urmată de repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat (9 iulie)“, informează Ministerul Educației Naționale.