Rezultatele finale la Evaluarea Nationala, publice. Care este situația in Timis

Rezultatele finale la Evaluarea Nationala, publice. Care este situația in Timis

- in Educatie, Locale, Slider, Stiri
0

Ministerul Educației Naționale a făcut publice sâmbătă, 29 iunie, rezultatele finale obținute de absolvenții clasei a VIII-a care au susținut Evaluarea Națională în acest an.

Datele arată că procentul de promovare în județul Timiș este de 72,23%, față de 72,12%, înainte de soluționarea contestațiilor.

Concret, din județul Timiș au susținut Evaluarea Națională 4.559 de candidați, dintre care au obținut note peste cinci 3.293 de elevi.

În total, Inspectoratul Școlar Timiș informează că au fost depuse 612 contestații, dintre care 308 la Matematică, 294 la Limba Română și zece la Limba Maternă.

Dintre cei care au solicitat recorectarea lucrărilor la Limba Română, 184 de candidați au primit note mai mari, 98 mai mici, iar la restul nu au fost schimbate punctajele.

La Matematică, 182 de elevi s-au ales cu note mai mari, 106 cu note mai mici, iar la restul nu s-a produs nicio schimbare.

De asemenea, la Limba Maternă, din cei zece care au contestat rezultatele, șase au primit note mai mari, iar restul mai mici.