“Rezident de nota 10”, campania care promovează tinerii doctori de valoare din Timișoara. Cine a fost premiat, astăzi

“Rezident de nota 10”, campania care promovează tinerii doctori de valoare din Timișoara. Cine a fost premiat, astăzi

- in Locale, Sanatate, Slider, Stiri
0
campania rezident de nota 10

“Rezident de nota 10” – acesta este numele unei campanii naționale inedite care a fost lansată, în această săptămână, la Timișoara. Inițiatorii își propun să promoveze medicii rezidenți de valoare din capitala Banatului, și nu numai, și să atragă atenția asupra exodului cadrelor medicale, fenomen care a luat amploare în ultimii ani. Tocmai de aceea, săptămânal, câte un medic rezident pasionat de profesia sa și care în timpul liber are activități demne de laudă este premiat.

Primul tânăr doctor a fost premiat, astăzi, la Spitalul Județean Timișoara. Este vorba de Vlad Neagoe, mediz rezident anul II la Clinica de Chirurgie Vasculară. Acesta a primit o diplomă, o insignă, un stilou inscripționat cu numele campaniei “Rezident de nota 10”, dar și un echipament medical, după ce mai mulți sponsori s-au alăturat campaniei.

“Profesia de medic este una nobilă. Este nevoie de multă pasiune, trebuie să știi în ce te implici înainte să alegi specialitatea, e nevoie de multe ore de muncă. Cred că colegii mei aleg să meargă în străinătate pentru că nu sunt suficiente posturi disponibile la sfârșitul stagiului de rezidențiat și atunci trebuie să te gândești la perspectivele de viitor, trebuie să mergi undeva să continui munca de medic și din acest motiv ei pleacă în alte țări, unii se întorc”, a spus Vlad Neagoe.

Medicul rezident este devotat profesiei și un împătimit al artei, astfel că în timpul liber pictează și organizează expoziții de pictură în scop caritabil pentru copiii orfani.

“Ideea mi-a venit când am conștientizat faptul că rezidenții, în primul rând, nu sunt motivați, nu sunt respectați și lumea nu prea cunoaște meseria de medic rezident. Vreau să spun că toți medicii rezidenți sunt de nota 10, pentru că au optat să rămână în țară în ciuda lipsurilor atât financiare, cât și de ordin psihologic”, a afirmat Mircea Popițiu, inițiatorul campaniei “Rezident de nota 10”.