REVOLTĂ în Chişoda, din cauza unui incinerator de cauciucuri ce produce mirosuri oribile. Ce au făcut localnicii

REVOLTĂ în Chişoda, din cauza unui incinerator de cauciucuri ce produce mirosuri oribile. Ce au făcut localnicii

- in Actualitate, Slider
0
protest chisoda

Un incinerator de deşeuri din Chişoda a scos peste o sută de oameni în stradă, în această seară. Este vorba despre localnici din Giroc şi Chişoda care au luat decizia de a protesta în faţa firmei producătoare de carburant de lângă CET Sud, sătui de mirosul oribil pe care trebuie să-l suporte mai ales noaptea. Manifestanţii i-au acuzat pe reprezentanţii firmei că nu folosesc tot timpul filtrele, ca să nu le uzeze prea repede.

Protestul a început la ora 19.00 şi s-a terminat la 20.30, manifestanţii au fost supravegheaţi de poliţişti şi jandarmi. În timpul acţiunii, primarul comunei Giroc, Iosif Toma a discutat cu reprezentanţii firmei, dar fără niciun rezultat concret. Aceştia au promis că vor încerca să găsească o soluţie astfel încât localnicii să nu mai fie deranjaţi de mirosurile urâte provocate prin incinerarea de cauciucuri şi mase plastice.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Giroc, firma are acord de funcţionare şi autorizaţie din partea Gărzii de Mediu, însă nu are autorizaţie de funcţionare de la municipalitate. Localnicii vor să protesteze în fiecare săptămână, dacă mirosul urât nu va dispărea. Iosif Toma a recunoscut că terenul pe care firma funcţionează a fost, în trecut, al lui, dar l-a vândut acestor investitori.