Revine Ovidiu Draganescu! Fostul prefect la un pas sa devina subprefect de Timis

Revine Ovidiu Draganescu! Fostul prefect la un pas sa devina subprefect de Timis

- in Locale, Politica, Slider, Stiri
0

Fostul deputat și prefect de Timiș, Ovidiu Drăgănescu revine în cărți. Este foarte probabil ca el să fie numit subprefect de Timiș din partea PNL. Drăgănescu a fost propus pentru funcția de subprefect, dar va avea loc o competiție internă. Unde cel mai probabil va concura cu actualul prefect, Liliana Oneț și subprefectul Mircea Băcală.

PNL a pierdut postul de prefect în Timiș, dar trebuie să găsească persoana potrivită pentru unul din cele două posturi de subprefect. Un subprefect revine celor de la UDMR și va fi ocupat de avocatul Andrei Molnar, iar cel de-al doilea subprfect PNL. Prefectul de Timiș îl va da USR PLUS.

Președintele PNL Timiș, Alin Nica spune că săptămâna viitoare încep discuțiile în partid despre cine ar putea prelua funcția de subprefect. ”Aștept să văd care vor fi pașii următori în ceea ce privește numirea prefecților din țară și a subprefecților. În Timiș prefect va fi de la Alianța USR-PLUS, iar subprefecții de la UDMR și PNL. Săptămâna viitoare ne vom ocupa să avem o primă discuție în cadrul partidului legat de propunerea noastră pentru funcția de subprefect”, a spus Alin Nica.

PNL are deocamdată subprefect pe Mircea Băcală, dar va avea loc o competiție internă.

Nu am spus că nu îl păstrăm pe Mircea Băcală, dar trebuie să avem o discuție în partid pentru că funcția din acest moment este una politică, în urma modificărilor legislative și trebuie să avem o discuție și cu domnul Băcală să vedem ce dorește. Dorește să continue pe linia administrativă ca și înalt funcționar public sau dorește să intre în competiția internă pentru funcția politică de subprefect în noile condiții legale. Putem să discutăm de o competiție internă, avem oameni valoroși care se pot ridica la înălțimea acestei poziții. Din punct de vedere politic e o poziție care trebuie asumată la nivel politic și atunci trebuie să fie o personalitate, o persoană recunoscută în partid și care să aibă girul partidului”, a mai spus Nica.

În competiția internă a PNL pentru funcția de subprefect a fost propus și fostul prefect de Timiș, în perioada 2005-2009, Ovidiu Drăgănescu. El s-a remarcat în campania electorală la alegerile locale ca fiind unul dintre liberalii cu nume din Timiș care l-au susținut deschis pe candidatul USR, Dominic Fritz. Un alt liberal emblematic din Timiș care își îndemna prietenii de pe Facebook să voteze cu adversarul politic al PNL este Sorin Supuran.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *