Revin protestele, la Timisoara. Profesorii, pensionarii si angajații din sanatate si-au cerut banii, in fata Prefecturii Timis

Revin protestele, la Timisoara. Profesorii, pensionarii si angajații din sanatate si-au cerut banii, in fata Prefecturii Timis

- in Locale, Slider, Social, Stiri
0

Aproximativ o sută de persoane au fost marți în fața Prefecturii Timiș la protestul organizat de Federația Sanitas, Sindicatul Spiru Haret Timiș și asociațiile de pensionari. Protestatarii au avut revendicări salariale.

Ne-am alăturat Sanitas-ului pentru că acest guvern mincinos USR-PLUS -PNL a luat măsurile pe care le-a luat. Înainte alegerilor au promis marea cu sarea că nu se vor micșora salariile, că nu se vor bloca, că pensiile se vor acorda, imediat după ce au luat puterea, pensiile s-au micșorat, de fapt nu s-a acordat mărirea de 40%, la bugetari – sănătate și învățământ – salariile au înghețat.  Mai mult sistemul de învățământ a fost furat de două ori, fiindcă trebuia să fie o mărire salarială de la 1 septembrie 2020 și de la 1 ianuarie 2021”, a declarat prof. Virgil Popescu, președintele Sindicatului Spiru Haret Timiș.

Ne aflăm aici pentru că a apărut ordonanța nr. 226 pe decembrie 2020 care ne blochează salarizarea și nu permite majorarea salarială pe legea 153 pentru anumite categorii de personal din sănătate. E vorba de infirmieri, îngrijitori, brancardieri, personal tehnic administrativ, muncitorii etc. Trebuie să înțelegem că fără acest personal nu se poate lucra și nu e corect să nu i se majoreze salariile și așa sunt mici. Înainte de alegeri această alianță a promis că nu va bloca salariile și sănătatea nu va avea de suferit. Să nu uităm că în această pandemie angajații din sistemul de sănătate se află în linia I și nu merită a fi ignorați și umiliți”, a spus Daniela Lazarovici, președinta Sanitas Timiș.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *