Restaurantul Genesa din Dumbrăvița, închis temporar de Protecția Consumatorilor

Restaurantul Genesa din Dumbrăvița, închis temporar de Protecția Consumatorilor

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri
0

Restaurantul Genesa din Dumbrăvița a fost închis temporar de Protecția Consumatorilor. În urma unui control operativ al inspectorilor de la OPC Timiș s-au descoperit mizerie, produse alimentare expirate și lipsa autorizațiilor pentru serviciile de tip restaurant și bar, dar nici nu este autorizat pentru catering.

Astfel că, restaurantul a fost amendat cu trei sancțiuni contravenționale în valoare totală de 7000 lei, un avertisment și închis temporar până la remedierea problemelor. De asemenea, circa 130 de kilograme de produse neconforme au fost retrase de la consum.

Abateri constatate:
-Practici comerciale incorecte
-Produse alimentare cu data durabilității minimale depașită, cu modificari organoleptice
-produse alimentare lipsite în totalitate de elemente de caracterizare-identificare necesare stabilirii conformității acestora
-Aragaz, tigăi, oale neigienizate corespunzător, cu depuneri consistente de grăsime arsă, înnegrite, gresie și faianța neigienizate, murdare, vitrine frigorifice și congelatoare neigienizate, cu resturi de alimente și rugina,
-răcitor pentru băuturi răcoritoare utilizat la depozitarea alimentelor -tocătoare arse, neigienizate, cuțite cu manere de plastic și nituri cu depuneri, ouă cu urme biologice(excremente).
-atat în zona blocului alimentar cat și la bar nu există coșuri de gunoi acoperite, iar pentru spălarea veselei se utilizeaza detergent pentru vase – pasta pentru uz casnic(nu pt uz comercial)
– Lista meniu fara alergeni, valori nutriționale, aditivi, gramaje.
-Lipsa autorizatie pentru serviciile de tip restaurant și bar.
-Operatorul economic nu este autorizat pentru restaurant si nici pentru catering astfel cum mentioneaza pe totemul exterior si in interiorul unitatii ca ar oferi servicii de restaurant si catering“, au transmis reprezentanții OPC Timiș.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *