Reprezentanţii UPU-SMURD explică ce s-a întâmplat cu suporterul care a murit după ce i s-a făcut rău la meciul ACS Poli – Steaua

Reprezentanţii UPU-SMURD explică ce s-a întâmplat cu suporterul care a murit după ce i s-a făcut rău la meciul ACS Poli – Steaua

- in Actualitate, Locale, Slider, Stiri
0
lumanare

Panică, aseară, în timpul meciului ACS Poli – Steaua, desfăşurat pe stadionul “Dan Păltinişanu” din Timişoara. După doar câteva minute de la începerea partidei, unui spectator în vârstă de 65 ani i s-a făcut rău. Potrivit medicilor, bărbatul a suferit o criză de epilepsie, iar apoi a intrat în stop cardiorespirator. Imediat, personalul medical de pe cele două ambulanţe private de pe stadion a intervenit şi a început resuscitarea bărbatului.

După câteva minute a sosit şi o Salvare de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Timişoara, după ce s-a sunat la 112, doar cu asistenţi medicali, care au continuat manevrele de resuscitare până la venirea ambulanţei SMURD, cu medic.

Inima bărbatului a început să bată din nou, dar acesta a murit, azi noapte, în jurul orei 01.00, la Spitalul Judeţean Timişoara, pe secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă, după ce a mai suferit trei stop cardiorespiratorii în unitatea medicală.

Potrivit reprezentanţilor UPU-SMURD, ambulanţele plătite să asigure asistenţa medicală pe stadion au datoria de a o face doar pentru jucători, nu şi pentru spectatori. Tocmai de aceea, a fost solicitată şi intervenţia unei ambulanţe de la Serviciul de Ambulanţă Timişoara, iar ulterior a unei ambulanţe SMURD, de Anestezie şi Terapie Intensivă.

Clubul nostru este alături de familia lui Liviu Novanc, suporterul care ieri seară a necesitat o intervenție medicală de urgență în timpul meciului Poli Timișoara-Steaua. Din păcate, Liviu Novanc, originar din Olcea-Bihor, nu a putut fi salvat, în ciuda eforturilor depuse de medici, el decedând în cursul acestei dimineți. Transmitem condoleanțe celor îndoliați, iar clubul nostru va cinsti memoria celui dispărut, la meciul de duminică, 25 septembrie, ora 18,00, cu ASA Tg. Mureș urmând să se țină un moment de reculegere înaintea startului de joc. Odihnească-se în pace!“, transmit reprezentanţii clubului ACS Poli Timişoara.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *