Reprezentanții Universității Politehnica din Timișoara dau asigurări înainte de alegerile pentru funcția de rector de mâine: “Vor fi corecte”

Reprezentanții Universității Politehnica din Timișoara dau asigurări înainte de alegerile pentru funcția de rector de mâine: “Vor fi corecte”

- in Educatie, Locale, Slider, Stiri
0

Alegerile cu scântei pentru funcția de rector al Universității Politehnica din Timișoara au loc mâine, la urne fiind așteptate peste 660 de persoane, printre care și 59 de studenți. Bătălia pentru șefia universității timișorene se dă între Viorel Șerban, actualul rector al instituției, și Ilare Bordeașu, profesor la Facultatea de Mecanică și fost lider de sindicat.

În cadrul unei conferințe de presă susținute astăzi, reprezentanții Biroului Electoral Central al UPT au ținut să precizeze că, pe toată perioada campaniei electorale, nu au fost semnalate contestații. În ceea ce privește faptul că Ilare Bordeașu a semnalat că afișele i-au fost rupte, iar unele email-uri pe care le-a trimis cadrelor didactice din UPT au ajuns în 14 ore, BEC a venit cu clarificări.

Informațiile au fost transmise în ordinea depunerii candidaturilor. Dacă s-ar fi transmis cu o întârziere de câteva ore sau o zi, deși nu s-a întâmplat acest lucru, nu influențează cu absolut nimic alegerile. Regulamentul nu specifică faptul că noi trebuie să păzim afișele lipite de candidați. Sigur alegerile de mâine vor fi corecte și noi vom garanta asta. În plus, fiecare candidat poate desemna o persoană care să supravegheze etapele alegerilor de mâine, ca să nu existe suspiciuni”, a declarat profesorul Doru Vătău, vicepreședinte al BEC din cadrul Universității Politehnica din Timișoara.

Marius Crișan, președinte al BEC din UPT, a ținut să precizeze că “datoria biroului central este să supravegheze ca aceste alegeri să se desfășoare în legalitate, nu există premize ca lucrurile să se întâmple altfel”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *