Reprezentanții partidului ADN din toată țara s-au întâlnit la București. Ion Raducanu: “Nu putem să stăm în genunchi la infinit”

Reprezentanții partidului ADN din toată țara s-au întâlnit la București. Ion Raducanu: “Nu putem să stăm în genunchi la infinit”

- in Locale, Politica, Stiri
0

La București, sâmbătă, 22 februarie, a avut loc prima întrunire națională a reprezentanților din întreaga țară a partidului Alternativa pentru Demnitate Națională, sub titulatura AGORA – Adunarea Generală a Organizațiilor ADN. Echipele de coordonare de la nivelul fiecărui județ s-au reunit conform statului partidului pentru a vota structura centrală de conducere și pentru a adopta orientarea doctrinară a formațiunii politice.

La AGORA au participat peste 400 de membri angrenați în toate județele țării în mod direct în organizarea structurilor ADN în teritoriu și în pregătirea alegerilor locale. Dezbaterile au fost însoțite de lansarea Proclamației de la București, cea care structurează și explică direcția în care ADN urmează să se dezvolte în acțiunea sa politică. Principiile ADN urmează să fie aplicate într-o Românie în care vechea clasă politică trebuie să fie înlocuită de o alternativă reală, ancorată în realitate. Acest prim document programatic urmează să treacă testul punerii în practică, pentru ca apoi să fie îmbogățit și îmbunătățit.

Coordonatorul politic al Alternativei pentru Demnitate Națională, Cătălin Ivan, a subliniat că această primă adunare, pe care a prezidat-o alături de Ion Răducanu, coordonator organizatoric național, Didi Dumitru, Mădălina Nistor, Nadia Rață, de asemenea, coordonatori la nivelul structurii centrale, are ca scop adoptarea programului politic, dar și a strategiei de campanie, la care se adaugă obiectivele pe care și le propune partidul în perioada 2020-2040. Baza de la care pornește partidul a fost surprinsă de Cătălin Ivan în formula „Suntem o mișcare politică eminamente conservatoare”, pentru a defini naționalismul patriotic luminat pe care îl îmbrățișează. Printre cei care au luat cuvântul pe scenă în susținerea acestui demers s-au numărat și academicianul Cristina Gârlea și economistul Constantin Boștină.

Cătălin Ivan a subliniat semnificația apariției noii forțe politice și a rolului ADN ca partid apărut „din exasperarea de a te lăsa condus de alții“. „ADN, pe scurt, înseamnă Alternativă, pentru că ne-am adunat și suntem tot mai mulți cei care vrem și putem să construim o alternativă reală la ceea ce înseamnă actuala clasă politică. După 30 de ani în care s-au învârtit aceiași oameni, am văzut că așa nu iese nimic bun pentru România. În 5 ani, am avut șapte guverne. Și știm acea vorbă: când nu ai tu un plan pentru tine, au alții planuri pentru tine. Trebuie să vă faceți griji că se ocupă alții de noi”, a spus Ivan.

Această alternativă abordează foarte multe planuri, punând în centru suveranitatea Românei și a românilor, evaluând cu grijă ceea ce ni se oferă din afara țării și ridicându-se cu orice risc contra lucrurilor care sunt prezentate atunci când ele aduc atingere ființei noastre ca neam: „Anormalitatea ni se bagă pe gât ca normalitate. Sunt oameni curajoși care aleg să spună nu, să spună că copiii noștri au dreptul să decidă singuri, că femeia este femeie și bărbatul e bărbat, iar pentru asta nu ai nevoie să dai legi” este un exemplu în această direcție.

Ion Răducanu, coordonatorul organizatoric național al ADN, a abordat o serie largă de teme care privesc orientarea ideologică suveranistă, exemplificându-le. „Nu putem să stăm în genunchi la infinit, nu putem să acceptăm fel de fel de recomandări de la UE de la persoane cu funcții temporare la UE, dar care nu sunt ei UE. Dorim să fim în UE, să stăm în picioare, să avem aceleași drepturi ca toți membrii UE, așa cum scrie în Tratat. Noi vrem ca UE să fie o uniunea a statelor europene suverane, nu să ne cedăm suveranitatea. Nu înseamnă ca poporul meu să sufere din acest motiv, să ajung să cumpăr curentul electric sau gazul metan sau petrolul din resursele noastre unor companii străine!”, a spus Răducanu.

Poziția sa a fost întărită de Nicolae Ivăniș, liderul gorjean al ADN, care refuză să vadă lucrurile în termenii corectitudinii politice. Acesta a subliniat faptul că românii au ajuns într-o stare de inacțiune care nu face altceva decât să ne dăuneze, iar cauza trebuie căutată acasă, nu în străinătate: „Problema nu este la ceilalți. Problema este în primul rând la noi. Letargia pe care am dovedit-o a condus la apariția unei clase politice nu compromisă, ci hoață, nici măcar trădătoare. Trădarea se află în spatele ei, la cei care trag sforile”.

Nadia Rață, coordonatorul politic al ADN Mureș, a punctat faptul că, prin această atitudine, ADN este un partid al echilibrului, care caută pentru România un viitor cât mai bun și care vrea ca cetățenii să aleagă responsabil între ce vine din afară și ce duc românii mai departe ca specific național. „Ne-am unit forțele ca să schimbăm cutumele și să schimbăm metehnele”, a declarat ea.

Românii sunt dezamăgiți de clasa politică, iar noi suntem aici să le redăm încrederea. Se simt singuri, abandonați de clasa politică, în favoarea unor interese personale și de grup. Suntem aici pentru ei. Ne dorim să resetăm ADN-ul României”, a declarat candidata la primăria municipiului Târgu Mureș.

Pentru un viitor al României este însă nevoie de a avea o Românie, arată Cătălin Ivan. Suveranitate înainte de toate este principiul pe care l-a adoptat, vorbind de nevoia de a exista ca partener egal în exterior și ca deplin stăpân în propria casă. În egală măsură, implicarea statului în formarea tinerilor, la foarte multe niveluri, este problematică, iar acest lucru se vede în rândurile populației: „Ne refuzăm rolul pe care l-am avut de-a lungul timpului, acela de a fi părinți”. „Dacă ne dorim o țară mai bună, haideți să ne decidem pentru cine. Unde sunt copiii viitorului?”, întreabă Cătălin Ivan, completând: „Este o discuție în care statul nu există. Familia tânără, familia tradițională sunt simple vorbe goale, în timp ce noi omorâm România de mâine”.

Trebuie să deschidem ochii și să privim către ziua de mâine, către țara pe care o pregătim și, cel mai important, să ne gândim pentru cine o pregătim. Dacă mai avem pentru cine”, a încheiat coordonatorul politic al ADN.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *