Reîncepe dezinsecția la Timișoara. De când se stropește împotriva țânțarilor

Reîncepe dezinsecția la Timișoara. De când se stropește împotriva țânțarilor

- in Administratie, Locale, Stiri
0

Anunț important făcut de Primăria Timișoara. De marți, 6 aprilie, reîncep dezinsecția și deratizarea, serviciile fiind realizate în baza contractului subsecvent încheiat în luna aprilie a anului trecut cu firma Coral Impex din Ploiești. Operațiunea va fi efectuată doar de la sol și va fi finalizată în data de 27 aprilie.

Potrivit reprezentanților municipalității, se va stropi cu substanțe pentru combaterea țânțarilor adulți, a larvelor și a rozătoarelor. Tratamentele de dezinsecţie terestră se aplică între orele 21.00 – 05.00, pe timpul nopții, atunci când circulația este redusă și insectele sunt active.

Crescătorii de albine sunt rugați ca în perioada menționată să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării albinelor, respectiv scoaterea stupilor de albine în afara ariei de stropire; în caz contrar Primăria Municipiului Timișoara și SC Coral Impex sunt absolvite de orice responsabilitate. Menționăm că substanțele utilizate sunt avizate de Ministerul Sănătății. Rugăm cetăţenii să evite să treacă sau să stea în zona de acţiune a utilajelor în timp ce acestea pulverizează soluţii de combatere a ţânţarilor şi larvele acestora pentru a evita eventualele incidente neplăcute“, a informat Primăria Timișoara.

Pentru ca tratamentele să aibă o eficienţă ridicată, municipalitatea face un apel la timișoreni să ia măsuri urgente de efectuare a curăţeniei în gospodăriile proprii şi lucrări de combatere a muştelor, ţânţarilor şi a altor insecte producătoare de disconfort.  Persoanele fizice care nu se conformează riscă amenzi între 500 și 1.000 lei, iar cele juridice, între 1.000 și 2.500 lei.

În cazul în care condițiile meteorologice vor împiedica desfășurarea acestei acțiuni, perioada de efectuare a activității de dezinsecţie va fi prelungită.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *