Reguli de gestionare a deșeurilor reziduale

Reguli de gestionare a deșeurilor reziduale

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri (ADID) Timiș atenționează locuitorii județului să respecte regulile de colectare a deșeurilor pe perioada pandemiei.

Deșeurile reziduale se depozitează întotdeauna în pubela neagră. Sacii din coșul de gunoi sau din recipientul în care se depozitează deșeurile temporar în gospodărie se vor lega ermetic pentru a împiedica vărsarea accidentală a conținutului în pubele. De asemenea, este interzisă vărsarea directă a deșeurilor în pubele.

În această perioadă, la manipularea deșeurilor se vor folosi mănuși de unică folosință, urmând a se elimina conform procedurilor existente (depozitate în afara locuinței în pubele). Manipularea pubelei se va face cu mănuși din latex (medicale) sau se vor dezinfectarea mânerele și capacul pubelei. De asemenea, pentru a reduce posibilitatea de contaminare a mânerului sau a capacului pubelei este necesară spălarea mâinilor în prealabil și evitarea atingerii oricăror materiale care ar putea fi contaminate.

Șerveţelele, batistele, măștile și mănușile utilizate se vor depozita în pubela neagră. Acestea NU se vor depozita împreună cu deşeurile reciclabile (în pubela galbenă/sacul galben). Acestea nu sunt deşeuri reciclabile și nu pot fi sortate, tocmai pentru că ar putea fi contaminate.

Depozitarea deşeurilor se face în pubele şi nu în afara lor, deșeurile lăsate lângă pubele nu vor fi ridicate.