Regiunea turistică Zlatibor din Serbia – prezentată în centrul Timişoarei

Regiunea turistică Zlatibor din Serbia – prezentată în centrul Timişoarei

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri
0

Organizația Turistică Zlatibor din Serbia îi invită pe timişoreni miercuri, 6 decembrie, în Piaţa Victoriei, pentru a le prezenta cea mai importantă zonă turistică montană din Serbia, aflată în plin proces de rebranding pe care îi așteaptă cu oferte speciale și extrem de variate.

Zlatibor este un munte întins cu povârnişuri uşoare, de o frumuseţe excepţională, cu o climă blândă şi plăcută, păşuni abundente traversate de pârâuri şi râuleţe de munte şi păduri de pin. Zlatibor se află în Serbia de Sud-Vest, pe direcţia  Belgrad – Marea Adriatică, la o distanță de 365 de km de Timișoara, 230 km de Belgrad, şi la 25 km de Užice. Altitudinea medie a muntelui Zlatibor este de 1000 m, şi este înconjurat de vârfurile Tornik (1496m), Murtenica-Brijač (1480m), Čigota (1422m), Viogor (1281m) şi o mulţime de alte piscuri mai mici. Podişul Zlatibor se mărgineşte cu râurile: Uvac, Kamiša şi Sušica.

În ultimii ani, Zlatibor și-a diversificat oferta turistică cu  atracții noi, oferind oaspeţilor o mulţime de posibilităţi pentru satisfacerea necesităţilor de relaxare și distracție. S-au construit terenuri sportive, de fotbal, de tenis, săli de evenimente sportive, piscine deschise şi închise, centre spa, lifturi şi pârtii de ski pe Tornik şi Obudojevica, precum şi un sistem de zăpadă artificială şi un telescaun modern cu şase scaune pe Tbcal “Cigota” trecând granițele Europei de est și datorită unui program special de reglementare a greutatii corporale, cunoscut pe plan european sub numele de programul Cigota. Centrul medical “Cigota”  este angajat în diagnosticarea completă și terapia tulburărilor glandei tiroide, diagnosticarea și terapia bolilor cardiovasculare, diagnosticarea osteoporozei, terapia obezității adolescenților și copiilor, diagnosticarea și terapia sistemului articular scheletal.În oferta Centrului medical “Cigota” există și alte programe, de relaxare, wellness, program anticelulitic și multe altele.

Gh. M.