Refugiații și migranții vor fi mai bine primiți la Timișoara. S-a stabilit un plan local de acțiune

Refugiații și migranții vor fi mai bine primiți la Timișoara. S-a stabilit un plan local de acțiune

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri
0

Timișoara s-a angajat într-un amplu demers de integrare a refugiaților și migranților. Primăria Timișoara anunță că pentru următorii doi ani, Direcția de Asistență Socială începe noi colaborări la nivel local și transnațional, într-un Grup de Lucru URBACT, în cadrul proiectului intitulat WELDI, alături de alte orașe partenere din Franța, Spania, Portugalia, Belgia, Polonia, Italia, Olanda și Croația.

În cadrul acestui proiect, zilele trecute, Direcția de Asistență Socială a găzduit vizita experților internaționali Dirk Gebhardt și Hans Sakkers.

Întâlnirea a reunit peste 30 de reprezentanți ai organizațiilor publice și private, colaboratori și parteneri, care au demonstrat deja un angajament concret pe tema refugiaților și migranților. A fost conturat un Plan Local de Acțiune privind condițiile de primire pentru refugiații și migranții care ajung în orașul nostru, respectând drepturile fundamentale ale omului și oferindu-le sprijinul necesar pentru integrarea în comunitate”, a transmis Primăria Timișoara.

La întâlnirea de lucru au fost prezenți și reprezentanți ai LOGS Grup de Inițiative Sociale, FITT Timișoara, Salvați Copiii Timișoara și UNHCR România, care și-au prezentat activitățile în sprijinul refugiaților și migranților.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *