Rectorul UVT se revoltă: Ce fac cei 20 de parlamentari din Timiș?

Rectorul UVT se revoltă: Ce fac cei 20 de parlamentari din Timiș?

- in Educatie, Locale
0

Banii aruncați aiurea către sate și comune care nu produc nimic  îl revoltă pe rectorul UVT, Marilen Pirtea. Acesta a ieșit la atac imediat după distribuirea sumelor de către Guvern pentru echilibrarea bugetelor locale. Timișul a rămas din nou pe lângă.

“Dezvoltarea se face prin investiții, nu prin cârpirea unor bugete de asistență socială. Acele comunități au nevoie de alt sprijin, unul gândit la nivel de regiune, pe baza strategiilor create în jurul polilor socio-economici. Problema majoră este că acești poli nu primesc susținerea financiară necesară pentru a se putea dezvolta suficient în așa fel încât rezultatele economice să ajungă și în zone mai îndepărtate. Astăzi am avut parte de o nouă dovadă în această direcție, când Timișoara, Sânnicolau Mare, Jimbolia și Lugojul n-au primit niciun leu la distribuirea sumelor pentru echilibrarea bugetelor locale, distribuire realizată la nivelul Guvernului”, spune Marilen Pirtea.

Rectorul UVT arată cu degetul spre cei 20 de parlamentari de Timiș a căror influență la București este discutabilă.

“Indiferent că vorbim despre cultură, sport, educație sau finanțe, Timișoara și Timișul au contribuit substanțial la nivel național. Ceea ce au primit, însă, nu ne poate mulțumi sub nicio formă. Greu de înțeles cum un județ atât de mare este mereu ignorat la împărțirea fondurilor, ceea ce ne aduce în situația firească de a ne întreba… ce fac cei 20 de parlamentari ai noștri trimiși prin vot la București să ne reprezinte?”, mai spune rectorul UVT.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *