Rectorul UPT, conf. dr. Florin Drăgan, este noul președinte al Alianței Timișoara Universitară

Rectorul UPT, conf. dr. Florin Drăgan, este noul președinte al Alianței Timișoara Universitară

- in Actualitate, Educatie, Locale, Stiri
0

Alianța Timișoara Universitară (ATU) a sărbătorit, joi, 1 iulie, la Baza 2 Sportivă a UPT, un an de la înființare. Aceasta este formată din Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara, Universitatea Politehnica Timișoara, Universitatea de Vest din Timișoara, și Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I al României”, prin prof. univ. dr. Cosmin Alin Popescu.

Conducerea ATU a fost preluată de conf. univ.dr. Florin Drăgan, rectorul UPT, care a propus mai multe proiecte pe care le va implementa. ”Cred că e timpul să ne gîndim și la programele de studiu, pe lângă cele de cercetare. Unul dintre acestea este cu privire la studiu pe gaming, unde pot fi implicate cinci facultăți. Putem activa și multe programe interdisciplinare. Un punct este și atractivitatea orașului, unul dintre demersurile importante la care trebuie să lucrăm pe viitor. Orașul a avut de suferit și trebuie să mizăm pe creșterea numărului de locuri, de aceea avem nevoie de o strategie coorentă pe care să o dezvoltăm în această perioadă. Trebuie să mă refer și la antreprenoriatul social care a fost stopat în urmă cu câțiva ani. Aș vrea să îl reluăm. Orice universitate poate fi gazda unui asemenea centru. Vorbim de o responsabilitate socială a universităților noastre. Cel mai important cred că e proiectul Timișoara Capitală Culturală Europeană 2023. Trebuie să venim în ATU cu soluții cu platforme și oportunități pentru a realiza un dialog între principalii actori de pe piața culturală, cadre didactice și studenți. E nevoie de o implicare mai serioasă în acest proiect. Punerea la abază a unei platoforme a ceea ce înseamnă Timișoara culturală este benefică, iar cei patru rectori pot veni cu soluții, fiindcă toată lumea critică acest proiect, dar noi trebuie să venim cu soluții realiste și de succes, să asigurăm valoarea lui, care va duce la o atractivitate a orașului și la o compensare a deficitului pe zona culturală”.

 De asemenea, cu acest prilej, prof. univ. dr. Cosmin Alin Popescu, rectorul USAMVB, a spus: ”Am dat dovadă și vrem să dăm dovadă de maturitate, dar și de consecvență ca și instituții și persoane, instituții superiore de referință pentru populație și pentru ceea ce înseamnă Timișoara și regiunea. Mi-a plăcut că să aud vorbindu-se aici de solidaritate și am apreciat, fiindcă atunci când vorbim de ATU vorbim de solidaritate și am reușit să dezvoltăm acest lucru. Mi-a plăcut când domnul Drăgan a prezentat unele soluții pe care le poate aduce ATU și că a arătat agenda de lucru a următorului an. Cred că lucrurile nu se vor opri aici. Elementul de complementaritate vine foarte bine și se potrivește pentru ATU. Sunt lucruri importante și noi am reușit să le integrăm pentru vestul țării și nu numai. Cunoscând strategia domnului Florin Drăgan susțin tot ceea ce a înaintat aici și îi doresc mult succes în acest an. Noi o să fim alături de el. Cel mai important este faptul că am reușit să adunăm patru universități într-o alianță și astfel am reușit să facem multe lucruri foarte bune și eficiente într-un an de când ATU funționează. Obiectivul ATU este să contribuie în mod relevant, printr-o strategie comună a celor patru universități publice din orașul nostru la devenirea Timișoarei drept pol de referință pentru Europa Centrală și de Est”.

Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *