Rectorul Universității Politehnica din Timișoara, salariu uriaș. Pe ce loc se află la nivel național

Rectorul Universității Politehnica din Timișoara, salariu uriaș. Pe ce loc se află la nivel național

- in Educatie, Locale, Slider, Stiri
0
viorel serban

Rectorul Universității Politehnica din Timișoara are un salariu uriaș. Potrivit celor de la Coaliția pentru Universități Curate, Viorel Șerban câștigă un venit anual de 131.096 lei. De asemenea, în conturile rectorului UPT mai intră, anual, 42.908 lei din “activități de cercetare contractuală, comisii de doctorat”. Cu această leafă, Viorel Șerban ocupă locul 20 în topul celor mai bine plătiți șefi de universități de stat din România.

Pe de altă parte, Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara, are un venit anual de 87.081 lei, plus 58.826 lei din proiecte de cercetare. Marius Raica, rectorul Universității de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara, are un venit anual de 92.212 lei, plus 4.000 lei i-a obținut din cercetare.

“Cel mai bine plătit rector din România este Alexandru Irimie, de la Universitatea de Medicină şi Farmacie ”Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca. Potrivit declaraţiei de avere, el a câştigat anul trecut doar din salariul de rector, 243.886 lei, ceea ce înseamnă un venit lunar de peste 4.500 euro”, scrie Coaliția pentru Universități Curate.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *