Rectorul pe viață a “pârțit-o”

Rectorul pe viață a “pârțit-o”

- in Actualitate, Locale, Politica, Stiri
0

Începerea noului an școlar l-a trezit din adormire și pe deputatul PNL de Timiș, Marilen Pirtea. Liberalul este la al treilea mandat de rector al Universității de Vest din Timișoara, deși legea din România iți da dreptul doar la două mandate. Acum liberalul care a jonglat cu legea a găsit principalul vinovat pentru traficul infernal de la Timișoara.

Pirtea spune că traficul este de coșmar în Timișoara la primele ore ale dimineții din cauza mașinilor care colectează gunoiul. Retim colectează deșeurile atunci când timișorenii își duc copii la școală. Dar asta se întâmplă de cel puțin zece ani, numai că deputatul liberal doar acum a descoperit…

Odată cu începerea toamnei, deschiderea anului școlar și revenirea din concedii, traficul Timișoarei se aglomerează în orele de vârf, indiferent de zonă. În plus, mai ales la primele ore ale zilei, între 7 și 9 dimineața, programul de colectare a deșeurilor menajere produce blocaje succesive pe multe străzi din cartierele aglomerate, exact în intervalul în care traficul se aglomerează, oamenii pleacă la muncă sau cu copiii la școală”, remarcă deputatul PNL de Timiș, Marilen Gabriel Pirtea.

Cum era de așteptat, Pirtea dă vina pe primăria condusă de colegii de alianță USR PLUS pentru că Retim ridică gunoiul la primele ore ale dimineții. Într-adevăr 40% din acțiunile firmei de salubrizare aparțin Primăriei Timișoara, iar Matei Creiveanu, city-managerul Timișoarei, parașutat de la București, face parte din CA al Retim și ar putea face un minim de efort încât gunoiul să poată fi ridicat mai devreme.

Mașinile Retim-ului produc acum tot mai multe blocaje în trafic, la orele în care o mare parte din timișoreni caută să se încadreze într-un program fix și să ajungă la muncă, școli, grădinițe sau facultăți. A devenit aproape imposibil ca să „scapi” dimineața fără un blocaj cauzat de mașinile serviciului municipal de salubritate. Probabil că miile de cazuri în care programul normal de dimineață al oamenilor a fost dat peste cap, prelungindu-se prin întârzieri foarte mari, reprezintă un motiv suficient de solid pentru regândirea graficului după care este organizat programul de colectare a deșeurilor menajere cu mașinile Retim-ului. Este evident că s-a creat un orizont de așteptare în comunitatea timișoreană pentru o decizie luată la nivelul executivului Primăriei Municipiului Timișoara față de această frecventă perturbare a traficului din oraș. Solicităm și pe această cale reprezentanților din administrația locală să analizeze alături de operatorul de salubritate propunerea unui grafic schimbat pentru circuitul mașinilor de colectare deșeuri, astfel încât intervalul de vârf al zilelor lucrătoare, între 7 și 9 dimineața, să fie degrevat de potențialele blocaje”, propune Marilen Pirtea, deputat PNL de Timiș.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *