RECORD 7.500 de turiști au vizitat Cetatea Devei, la începutul acestui an. Cât costă o călătorie cu telecabina

RECORD 7.500 de turiști au vizitat Cetatea Devei, la începutul acestui an. Cât costă o călătorie cu telecabina

cetatea devei

Tot mai mulți turiști aleg să viziteze Cetatea Devei, proaspăt reabilitată pe fonduri europene, după ani întregi de lucrări și blocaje. Primăria Deva anunță că aproape 7.500 de turiști români și străini au vizitat cetatea în primele două luni ale acestui an.

Asta înseamnă că numărul lor a crescut de șase ori mai mult comparatic cu aceeași perioadă a anului trecut și dublu față de intervalul ianuarie-februarie 2015. Aproximativ trei sferturi dintre vizitatori au fost adulţi, alţi 24% copii, iar 3% au fost pensionari şi persoane cu dizabilităţi.

Statistica include doar turiştii care au folosit telecabina pentru cel puţin una dintre călătorii. Preţul unui bilet pentru telecabină este 10 lei (în cazul unei călătorii dus-întors) şi 6 lei (în cazul unei călătorii dus sau întors).

Copiii, studenţii şi pensionarii plătesc 5 lei pentru o călătorie dus-întors şi 3 lei pentru o călătorie dus sau întors. Veteranii de război, persoanele cu dizabilităţi şi copiii instituţionalizaţi au acces gratuit. Capacitatea telecabinei este de 16 persoane, iar durata traseului este de aproximativ trei minute.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *