Recomandările Jandarmeriei pentru meciul de fotbal Poli Timișoara – Petrolul Ploiești

Recomandările Jandarmeriei pentru meciul de fotbal Poli Timișoara – Petrolul Ploiești

- in Locale, Sport, Stiri
0

Efective de jandarmi din Timişoara asigură măsuri de ordine publică şi siguranţa spectatorilor ce vor fi prezenţi la două meciuri de fotbal ce au loc în acest sfârșit de săptămână.

Duminică, 24 martie, jandarmii se vor afla în zona stadionului „Dan Păltinişanu” din Timișoara, pe timpul desfășurării meciului dintre echipele ASU Politehnica Timișoara și FC Petrolul Ploiești și în zona stadionului „Jiul” din Petroșani pe timpul desfășurării unde va avea loc meciul dintre echipele ACS Energeticianul şi CS Mioveni.

Pentru îndeplinirea misiunilor, jandarmii timișoreni cooperează cu efective ale inspectoratelor de poliție județene și ale inspectoratelor pentru situații de urgență județene. Intrarea în stadioane, paza vestiarelor şi protecţia arbitrilor, accesul, îndrumarea şi supravegherea publicului se asigură de către societățile de pază contractate de organizatori. Cu două ore înainte de începerea competițiilor și până la terminarea acestora, se interzice vânzarea şi consumul de băuturi alcoolice în zonele apropiate arenelor sportive.

Recomandări pentru suporteri:

Jandarmii recomandă suporterilor să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice. Totodată, informează suporterii că legislaţia în vigoare interzice persoanelor fizice deţinerea, folosirea sau efectuarea oricăror operaţiuni cu materiale pirotehnice, fără drept. Spectatorii nu au voie să introducă în stadion obiecte care pot pune în pericol securitatea participanţilor la competiţia sportivă.

Este interzis accesul în stadioane cu substanţe toxice, băuturi alcoolice, recipiente, corpuri contondente, cuţite, pumnale ori alte asemenea obiecte confecţionate pentru tăiere, împungere sau lovire. De asemenea, este interzisă afişarea de inscripţii care incită la ură naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă. Participanţii la manifestările sportive trebuie să respecte măsurile stabilite de organizatori şi forţele de ordine pe traseele către locul de desfăşurare a meciurilor, în apropierea şi în incinta arenelor sportive.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *