Receptor stradal înfundat? Trimiteți imagini la Aquatim prin Whatsapp!

Receptor stradal înfundat? Trimiteți imagini la Aquatim prin Whatsapp!

- in Actualitate, Locale, Stiri
0

Situațiile care pot pune în pericol funcționarea sistemului de canalizare din Timișoara și din localitățile din județul Timiș, unde activează Aquatim, pot fi sesizate de acum înainte și prin imagini sau filmulețe transmise prin intermediul aplicației Whatsapp la dispeceratul Aquatim, la numărul de telefon mobil 0756.119.528.

Compania de apă deschide acest nou canal de comunicare pe lângă cele existente (telefon, e-mail și facebook) pentru a putea interveni operativ în rezolvarea sesizărilor.

În ultimii ani, fenomenele meteo extreme sunt tot mai frecvente și determină probleme grave pentru canalizările orașelor. Aceste probleme sunt generate de diminuarea capacității de preluare și transport a volumelor de apă din precipitații din cauza nerespectării unor reguli de folosire a sistemului de canalizare.  Depunerile de grăsimi sau obturările cu deșeuri textile, plastice, resturi menajere aruncate în vasul de toaletă sau în gurile de scurgere de lângă blocuri sunt factori semnificativi de risc care pot produce inundații în cazul unor ploi, prin refularea canalizării în stradă sau în locuințe. Nepreluarea apei de ploaie prin receptorii stradali nefuncționali este o altă cauză de producere a inundațiilor.  Amintim că sistemul de canalizare din Timișoara are o lungime de aproximativ 600 km și este unitar, deci colectează atât apele uzate, cât şi cele provenite din ploi, transportându-le către staţia de epurare a apei uzate.

Menționăm că Aquatim curăță receptorii stradali de preluare a apei de ploaie și rețeaua de canalizare, gradual, zilnic în cadrul unui  program de mentenanță preventivă, însă numărul mare de receptori stradali, peste 30 de mii în Timișoara, face dificilă monitorizarea acestora. Acesta este şi motivul pentru care se face un apel către cetățenii municipiului Timișoara de a transmite dispeceratului Aquatim sesizări însoțite de materiale foto-video. Cazurile care pot fi semnalate sunt receptori pluviali acoperiți cu pământ sau cu resturi vegetale, grătare lipsă etc”, spune Ilie Vlaicu, directorul general Aquatim.

Gh. M.

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *