Recensământul general agricol a demarat în Timiș

Recensământul general agricol a demarat în Timiș

- in Agricultura, Economie, Locale, Stiri
1
agricultura

Recensământul general agricol a început, luni 10 mai, în agricultura din Timiș. Activitățile vor ține până în data de 31 iulie 2021. Dr. ing. Simona Jurcă, directorul Direcției Agricole Județene Timiș, a spus că la acțiuni participă 368 de recenzori, 90 de cenzori șefi și un coordonator al întregii activități.

Ca țară cu cele mai multe și printre cele mai mici exploatații agricole, România deține circa 33% din numărul total de exploatații agricole din Uniunea Europeană, cu o dimensiune medie de circa 3,6 ha pe exploatație.  Dat fiind că aceasta este cu mult mai mică decât dimensiunea medie de la nivelul UE, de 16,6 ha/exploatație, importanța rezultatelor recensământului agricol devine evidentă pentru fundamentarea Politicii Agricole Comune care să asigure țării noastre un sector agricol competitiv și durabil. Datele vor permite urmărirea și a unor indicatori statistici de agri-mediu care măsoară impactul agriculturii asupra mediului. Datele vor contribui la identificarea și aflarea răspunsurilor la o gamă largă de probleme structurale care ar putea ajuta la elaborarea politicilor.

Cine va face agricultură în viitor având în vedere structura pe grupe de vârstă a fermierilor? Câte femei mai lucrează în agricultură? Dispar fermele familiale?  Devine agricultura dominată de marile întreprinderi? Există o creștere a ponderii agriculturii ecologice? Cum influențează agricultura atât în mod pozitiv cât și negativ mediul? Cum se schimbă metodele de producție?

Gh. M.

1 Comment

  1. Pingback: Recensământul general agricol a început, luni 10 mai, în agricultura din Timiș - Banat NEWS

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *