Reacția directorului Spitalului Județean Timișoara cu privire la intenția de transformare a unității medicale în una regională

Reacția directorului Spitalului Județean Timișoara cu privire la intenția de transformare a unității medicale în una regională

- in Actualitate, Locale, Sanatate, Stiri
0
spitalul judetean timisoara

Raul Pătrașcu (PNL), directorul Spitalului Județean Timișoara, a reacționat, pe pagina sa de Facebook, după ce deputatul Alfred Simonis, președintele PSD Timiș, a anunțat că tânărul liberal dorește să transforme unitatea medicală într-una regională. În aceste condiții, Simonis a atras atenția asupra faptului că “această manevră va pune cu siguranță punct investiției într-un spital regional nou, așa cum merită Timișoara“.

Pe de altă parte, Raul Pătrașcu a recunoscut că, în luna februarie a acestui an, a înaintat o adresă Consiliului Județean Timiș și Ministerului Sănătății prin care a solicitat ca Spitalul Județean Timișoara să se transforme în spital regional, “mai ales având în vedere faptul că de peste 50 de ani în cadrul unității sunt oferite servicii pentru pacienți din trei județe arondate. De zeci de ani pacienții din Timiș, Hunedoara, Arad și Caraș-Severin se adresează spitalului Județean din Timișoara pentru servicii medicale. Unitatea se comportă deja ca și un spital regional, însă din nefericire serviciile sunt plătite de către CJAS ca unui spital județean. Cu alte cuvinte, ne comportăm ca un spital regional, dar fondurile sunt ca pentru unul județean”.

De asemenea, directorul Spitalului Județean Timișoara a mai precizat că obținerea acestui statut de spital regional nu ar fi o premieră pentru România. Pătrașcu susține că Spitalul Județean Iași a fost deja transformat în spital regional în așteptarea construcției noi.

”De ani de zile guvernarea precedentă a promis opt spitale regionale, însă au promis și atât. În plus, în Timiș însuși membrii PSD, cei care acum, în plină pandemie de coronavirus nu se opresc din a arunca mingi de foc acolo unde nu este jar, au fost cei care au eliminat de pe lista inițială Timișoara ca destinație pentru construcția unui spital regional. Obținerea statutului de spital regional atrage cu sine dezvoltarea și posibilitatea de acordare de îngrijiri mult mai bune pentru pacienții care ni se adresează. De ce să nu dăm șansa medicilor care acum au arătat mai mult ca oricând că sunt super eroi prin profesionalism, dăruire și empatie față de bolnavi. Dacă ei pot, noi de ce nu am putea să le obținem condiții mai bune? E criză, politicienii care nu se pricep și nici nu se informează ar trebui să stea departe, sau dacă au puterea și voința de a ne ajuta pe toți cei din linia întâi, dar și pe cei care își fac meseria cu devotament, să vină în față cu lucruri concrete”, a afirmat Raul Pătrașcu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *