Reacția Asociației Părinților pentru ora de religie din Timiș față de atacul lui Vasile Popovici asupra ÎPS Ioan Selejan

Reacția Asociației Părinților pentru ora de religie din Timiș față de atacul lui Vasile Popovici asupra ÎPS Ioan Selejan

- in Locale, Social, Stiri
0

Asociația Părinților pentru ora de religie – filiala Timiș îi dau un răspuns la scrisoarea deschisă a profesorului Vasile Popovici, adresată ÎPS Ioan, mitropolitul Banatului.

Luând act din spațiul public de documentul intitulat „Scrisoarea deschisa a prof. Vasile Popovici către Mitropolitul Banatului”, distribuit în spațiul public astăzi, 8 octombrie, considerăm necesar să facem următoarele precizări, pentru a lămuri erorile – de fapt și de drept – în care autorul acesteia se află:

Referendumul desfășurat în 6‐7 octombrie 2018 nu a fost inițiat de ÎPS Ioan, ci de un Comitet de inițiativă pentru promovarea propunerii legislative a cetățenilor privind revizuirea art. 48 alin. (1) din Constituția României, format din membri de diferite confesiuni, ortodocşi, catolici, greco‐catolici, baptiști și penticostali. Iar această inițiativă și obiectivele ei au primit suportul majorității confesiunilor creștine din România, precum și al cultului mozaic.

Faptul că de la momentul inițierii acestui referendum și până la încheierea lui, ÎPS Ioan – precum alți membri și conducători a mai multor confesiuni religioase, într‐un demers cu adevărat ecumenic – și‐a manifestat susținerea față de acest referendum, arată caracterul asumat al acestuia, un ierarh de care suntem mândri și care a avut curajul să exprime atitudinea Bisericii față de familie. Iar aceasta nu este atitudinea ierarhilor, a preoților ori a mirenilor, ci este atitudinea lui Hristos.

Întrucât inițiativa de revizuire a Constituției României nu are nicio legătură cu vreo formațiune politică, considerăm că devine evident caracterul fals al oricăror afirmații privind implicarea politică a ierarhilor și preoților din România.

Din textul scrisorii, se vede că dl profesor Vasile Popovici nu înțelege că Sfânta Scriptură este Constituția Bisericii, prin aceasta primind Cuvântul lui Dumnezeu, iar omul credincios nu poate să o relativizeze, ci doar să o urmeze.

Din textul scrisorii, se vede că dl profesor Vasile Popovici nu este la curent cu activitățile social‐filantropice ale Bisericii, în general, și ale Arhiepiscopiei Timișoarei condusă de ÎPS Ioan, în special. Doar ca un foarte mic exemplu, de când ÎPS Ioan a venit în Timișoara, doar până în anul 2017, au fost construite opt case pentru oameni nevoiași, dintre care chiar și pentru familii ale unor deținuți, iar alte două se află în curs de finalizare în anul 2018”, se arată în scrisoarea semnată de Asociația Părinților pentru ora de religie – filiala Timiș.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *