Reabilitarea fostului cinematograf Timis costa peste 5 milioane de euro

Reabilitarea fostului cinematograf Timis costa peste 5 milioane de euro

- in Administratie, Cultura, Locale, Slider, Stiri
0
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Primăria Timișoara face un pas important cu scopul de a reabilita fostul cinematograf Timiș. Astfel, în următorul plen, aleșii locali vor vota un proiect de hotărâre cu privire la aprobarea documentației tehnico-economice – faza DALI, pentru obiectivul “Reabilitare imobil Cinematograful Timiș”. De asemenea, va fi votat și devizul aferent investiției, care se ridică la o valoare de 24,1 milioane de lei, cu TVA inclus.

Construcția asupra căreia se intervine în vederea reabilitării și modernizării, Cinematograful ”Timiș”, este amplasată în municipiul Timișoara, cu acces principal din Piața Victoriei, aceasta fiind una dintre cele mai importante piețe din cadrul orașului. Construcția este datată din anii ’80 și este amplasată pe un teren de 1920 m2 și 2456,5 m2 suprafață construită desfășurată. Momentan spațiul nu este folosit. (…) Reabilitarea cinematografului Timiș va crea pentru Municipiul Timișoara  oportunități de inițiere și desfășurare a proiectelor și programelor culturale. Prin acest proiect, se doreşte ca cinematograful Timiș să devenină un centru multifuncţional pentru activităţi culturale, acest fapt putând fi sprijinit  și de  amplasarea sa în centrul orașului dar și de capacitatea de care va putea dispune. Reabiltarea va veni împreună cu dotările ce permit utilizarea acestuia nu numai pentru proiecţii de film, dar şi pentru spectacole de teatru, concerte, conferinţe, scrie în proiectul de hotărâre.

Durata de realizare a investiției este de 20 de luni din momentul semnării contractului pentru efectuarea lucrărilor.

Vă reamintim că Primăria Timișoara a preluat de la RADEF, în urmă cu trei ani, fostele cinematografe Timiș, Dacia, Victoria, Unirea, Fratelia, Freidorf și Arta, care se află într-o stare avansată de degradare. Municipalitatea intenționează să se reabiliteze și să le transforme în centre culturale.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *