Razie la Timișoara. Polițiștii rutieriști au amendat patru trotinetiști și 63 de bicicliști

Razie la Timișoara. Polițiștii rutieriști au amendat patru trotinetiști și 63 de bicicliști

- in Actualitate, Eveniment, Locale, Stiri
0

Polițiștii rutieriști și cei ai secțiilor 1-5 urbane Timișoara, împreună cu lucrători de la Poliția Locală au acționat miercuri, 6 iulie, în intervalele orare 09:00-13:00 și 15:00-19:00,  în orașul de pe Bega, în vederea creșterii gradului de disciplină rutieră, precum și pentru prevenirea și combaterea abaterilor săvârșite de către conducătorii de motociclete, biciclete, trotinete electrice și mopeduri.

Polițiștii au controlat 62 de autoturisme și au legitimat 155 de persoane, fiind efectuate 47 de testări cu aparatul etilotest și 8 testări cu aparatul DrugTest.

În urma activităților efectuate au fost aplicate 111 sancțiuni contravenționale în valoare de 25.032 de lei. Dintre acestea 94 amenzi au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor rutiere, în valoare de 13.126 de lei, fiind sancționați 63 de bicicliști și 4 conducători de trotinete electrice.

De asemenea, au fost retrase două certificate de înmatriculare și au fost reținute 7 permise de conducere, dintre care: 2 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză; 2 pentru neacordarea priorității de trecere autovehiculelor care au acest drept; unul pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice; unul pentru nerespectarea culorii roșii a semaforului electric; unul pentru alte abateri.

Polițiștii vor acționa și în zilele următoare pentru prevenirea evenimentelor negative.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *