Razie cu caracter preventiv în Timişoara

Razie cu caracter preventiv în Timişoara

- in Eveniment, Locale, Stiri
0

Poliţiştii timişeni au acţionat pe raza de competenţă a Secţiei 4 Timişoara pentru îmbunătăţirea climatului de siguranţă civică, prevenirea faptelor infracţionale, creşterea vizibilităţii elementului poliţienesc şi reducerea riscului rutier.

Astfel, a fost organizată o razie cu caracter preventiv-reactiv, la care au participat poliţişti de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale şi jandarmi.

 Efectivele au acţionat pentru verificarea legalităţii funcţionării unităţilor comerciale şi a personalului angajat, depistarea persoanelor urmărite în temeiul legii, identificarea persoanelor predispuse la comiterea de infracţiuni, depistarea persoanelor ce conduc autoturisme cu încălcarea legislaţiei privitoare la circulaţia autovehiculelor pe drumurile publice, precum şi pentru prevenirea comiterii faptelor cu violenţă.

Astfel, au fost controlate 20 de unităţi comerciale, legitimate peste 150 de persoane şi verificate în bazele de date aproape 50 de autovehicule. În urma acţiunilor întreprinse, poliţiştii au constatat 5 fapte de natură penală şi au aplicat 36 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi încălcarea normelor rutiere.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 7.500 de lei. Ca măsură tehnico-administrativă, poliţiştii au reţinut în vederea suspendării unpermis de conducere şi au retras două certificate de înmatriculare.

Cazuri prinse în flagrant:

În jurul orei 21.30, poliţiştii au depistat un tânăr, de 19 ani, în timp ce conducea, pe strada Calea Torontalului, din Timişoara, un moped neînregistrat în vederea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, în urma verificărilor efectuate în baza de date, poliţiştii au constatat că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cursul nopţii, în jurul 01.15, poliţiştii au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe strada Gheorghe Lazăr, din municipiu.

“Poliţiştii au procedat la verificarea conducătorului auto, un bărbat de 30 de ani, în bazele de date, constatând că acesta are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat. În ambele cazuri au fost întocmite dosare penale”, a informat IPJ Timiş.

Gh. M.