Raul Ambrus: Trebuie ingropata securea razboiului, daca exista

Raul Ambrus: Trebuie ingropata securea razboiului, daca exista

Raul Ambruș, consilier local și câștigător al alegerilor din PNL Timișoara, vrea ca scandalul izbucnit sâmbătă, la alegerile interne, să nu se mai rostogolească. De asemenea, Ambruș consideră că alegerile s-au încheiat conform statului.

Din punctul meu de vedere lucrările Consiliului de Coordonare Local PNL s-au desfășurat statutar de la început și până la sfârșit. Toți suntem membri PNL și nimeni nu merita să participe la evenimentele regretabile de sâmbătă. Sunt deschis la dialog pentru că s-a vehiculat foarte mult că s-ar rupe PNL. Eu consider că alegerile s-au încheiat statutar sâmbătă și de sâmbătă trebuie să facem echipă și nu are niciun sens acest circ mediatic întreținut pentru că un președinte responsabil, din punctul meu de vedere, nu întreține acest scandal ca să pierdem capital electoral pe mai departe. Trebuie îngropată securea războiului, dacă există o secure a războiului. Eu nu am spus nimic pe parcursului campaniei când mi-au fost sunați oamenii, nici când li s-au dat mesaje, nici când li s-au promis funcții, n-am umblat la simpatizanții lor și consider că ar fi cazul să se încheie tot acest scandal mediatic”, a declarat Raul Ambruș.

Tânărul liberal a explicat ceea ce s-a întâmplat la alegerile de sâmbătă. “CCR-ul este format din toți membrii PNL Timișoara, adică toți membri cu cotizația plătită au dreptul să participe la lucrările ședinței. S-au deschis lucrările, a fost alocuțiunea domnului președinte Alin Nica care a dispus ca ședința să fie amânată, nu s-a supus la vot acest lucru, membrii PNL Timișoara din sală au refuzat să se amâne alegerile. A intervenit un coleg care a propus continuarea ședinței cu îndeplinirile statutare mai departe, s-a supus la vot, s-a votat în unanimitate continuarea ședinței. S-a constatat că cvorumul a fost îndeplinit, ca atare ședința a devenit statutară, s-a propus să se preia ședința de către secretarul general adjunct, deputatul Claudiu Chira, s-a votat în unanimitate, cvorumul a fost îndeplinit deoarece pe convocator au fost 644 membri din 914 care erau înscriși pe convocator“, a mai spus Ambruș.

În această seară, are loc ședința Biroului Permanent Județean în care Ambruș va încerca să afle de ce a fost modificată locația. Inițial alegerile ar fi trebuit să aibe loc la gradina de vară Capitol, după care s-au mutat la Filarmonica Banatul.

O să aduc în discuție, în primul rând, aglomerația de la intrare fiindcă că s-a permis accesul doar pe o singură poartă, în condițiile în care am avut 914 oameni pe convocator și s-a permis accesul lor doar între orele 9 și 10, de la ora 10 ridicându-se lista de la poartă. Nu înțeleg cum au putut să ia decizia să țină ședința într-o sală cu 870 de locuri. Comisia de organizare a alegerilor a refuzat să numărăm împreună buletinele de vot, nu înțeleg raționamentul și sper la ora 18 să mi se răspundă la această întrebare. Comisia de organizare a alegerilor a dat mesaj de convocare și tot tot comisia, în seara dinaintea alegerilor, a dat mesaj de susținere pentru Tabără, nu mi se pare că au fost imparțiali. un singur exemplu vreau să dau pentru că nu vreau să rostogolesc acest scandal și cred că nici colegii mei nu ar trebui pentru că ne facem rău nouă ca și partid. Am avut un coleg care a intrat la alegeri, a semnat convocatorul apoi a ieșit din sală să dea unei fete cheile de la mașină, când s-a întors la lucrările ședințe firma de pază l-a scos afară. Ceea ce este regretabil este ceea ce a creat firma de pază și de acolo s-au încins spiritele“, mai spune Ambruș.

Conform lui Ambruș, BPJ nu are dreptul statutar să valideze sau să invalideze alegerile, eventual să le conteste la București. ”BPJ-ul nu are atributul de a valida sau invalida alegerile, nici măcar BPN-ul, se ia la cunoștință procesul verbal care s-a trimis de către Comisia de numărare și de căre secretariatul tehnic. Acest proces verbal se contestă și se judecă la Curtea de arbitraj la București. În cazul în care se invalidează, este un abuz și o depășire a prerogativelor BPJ-ului, dar pe care o să-l contestăm și noimai spune tânărul liberal.

Întrebat ce va face dacă va fi astăzi exclus din PNL, Raul Ambruș a spus că “O să mă distrez. Conform regulamentului și deciziilor de la București, pe perioada desfășurării alegerilor, adică până în 25 septembrie, nu se pot face radieri și nu se pot exclude oameni din partid. Nu au cum acum statutar. Nu cred că aceasta este soluția, să dăm afară toți membrii. La un moment dat se zvonea că am fi 22 de listă. Cei 22 de oameni, indiferent cum au fost încadrați, au făcut campanie pentru acest partid și sunt membri ai acestui partid și scopul la nivel național și local este și datorită lor“.

Consilierul local este de părere că de vină pentru scandalul creat la alegeri este secretarul general al PNL Timiș, Dănuț Groza, cel care a și organizat scrutinul de la filiala locală. „Din punctul meu de vedere, ca și o părere personală, domnul secretar general al PNL Timiș (Dănuț Groza) este de vină pentru întregul scandal, pentru că el a luat toate aceste decizii în cadrul consiliului general al alegerilor. Este o părere personală, o să decidem în cadrul BPJ. Vom discuta toate aceste aspecte, iar după ce vom trage concluziile, vom vedea dacă este vorba de demisie sau de excludere”, conchide Raul Ambruș.

1 Comment

  1. 914 convocați, 644 prezenți, 263 votanți
    Cum s-au calculat cei 51/100 pentru cvorum? Enigmele istoriei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *