Raul Ambrus are mari sanse sa il invinga a doua oara pe Cosmin Tabara, dupa dispozitia data de Ludovic Orban

Raul Ambrus are mari sanse sa il invinga a doua oara pe Cosmin Tabara, dupa dispozitia data de Ludovic Orban

- in Locale, Politica, Slider, Stiri
0

A picat bomba înainte de alegerile pentru PNL Timișoara. Președintele PNL, Ludovic Orban a dat trimis o dispoziție prin care solicită ca toți membrii din PNL Timișoara excluși din convocatorul pentru alegerile de sâmbătă, 31 iulie, să fie introduși pentru a putea vota. Dispoziția a ajuns pe adresa de mail a președintelui interimar al PNL Timiș, Alin Nica.

Acest lucru se întâmplă după ce sute de membri ai filialei municipale din tabăra “răzvrătitului” Raul Ambruș au fost scoși de pe convocatorul alegerilor. În timpul alegerilor cu scandal din 3 iulie fost scoși de pe convocator 170 de membri, iar în urmă cu două zile au mai fost scoși 150 de membrii, în total 320 de membrii. De asemenea, Raul Ambruș, cel care a câștigat alegerile, a fost suspendat pentru o perioadă de șase luni după alegerile cu scandal din urmă cu aproape o lună, dar și-a depus din nou candidatură pentru șefia PNL Timișoara. Chiar dacă sunt 18 candidați pentru șefia filialei municipale, principalii contracandidații au rămas aceeași, Raul Ambruș și Cosmin Tabără, soțul Simonei Amânar.

Preşedintele Partidului Nţaional Liberal, dl Ludovic Orban, având în vedere situaţia intervenită la nivelul organizaţiei municipale PNL Timişoara privind desfăşurarea de alegeri ale organelor proprii de conducere, în data de 31.07.2021, încălcarea prevederilor art.24, litera d) din Statutul PNL, referitoare la exercitarea dreptului de vot la alegerile din cadrul oragnizaţiei PNL Timişoara, faţă de un număr important de membri PNL care fac dovada înscrierii în Registraul Naţional de Evidenţă al Membrilor PNL, şi care au achitat la zi toate tipurile de cotizaţii, ţinând cont de

Decizia COCON, nr 4/2021

Decizia COCON nr 12/2021

Răspunsul din data de 22 iulie a.c. emis de SC Economic Data Sysitem SRL, care gestionează baza de date ce constituie registrul „MyPNL”.

În temeiul art 93 din Statutul PNL (Preşedintele PNL este garantul respectării şi aplicării Statutului PNL), art 84, pct 1, lit a) şi b) din Statul PNL (Preşedintele PNL garantează aplicarea statutului; Preşedintele PNL emite dispoziţii pentru ducerea la îndeplinire a hotărârilor CN, BPN, BEX) emite următoarea

Dispoziţie

Art. 1. La întocmirea convocatorului în vederea desfăşurării alegerilor din cadrul PNL municipiul Timişoara din data de 31.07.2021 se va ţine cont de extrasul din Registrul Naţional de Evidenţă al Membrilor PNL, pus la dispoziţie de SC Economic Data System SRL, care evideţiază situaţia membrilor PNL la dat de 31 decembrie 2020 care pot să-şi exercite dreptul de vot în cadrul procedurilor de alegeri din anul 2021 (prezentată la anexa ataşată).

Art. 2 Orice membru PNL, care are achitate cotizaţiile la zi şi a fost exclus de pe convocator, trebuie să fie reintrodus pentru a i se permite dreptul statutar de a vota şi de a candida.

Art. 3. În conformitate cu prevederile art. 24, punctul 2, orice limitare a dreptului de a alege şi de a fi ales este interzisă şi atrage răspunderea disciplinară a persoanelor vinovate. În consecinţă, neincluderea pe convocator a membrilor PNL care au drept de vot constituie o abatere disciplinară, viciază procesul de alegeri şi poate duce la analare acestora.

În virtutea obligaţiilor statutare care îmi revin, în calitate de preşedinte al Partidului Naţional Liberal, vă învederez faptul că îmi rezerv dreptul de a acţiona pentru repunerea în drept a situaţiei de la nivelul organizaţiei municipale PNL Timişoara, în ipoteza în care organizarea şi desfăşurarea procesului de alegeri se va realiza cu încălcarea prevederilor Statului PNL”, se arată în documentul trimis de Ludovic Orban.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *