RATT a devenit societate comercială

RATT a devenit societate comercială

- in Administratie, Locale, Stiri
0

Regia Autonomă de Transport Timișoara nu mai este regie, ci societate comercială. Consilierii locali au aprobat vineri, 28 iulie, proiectul prin care practic se schimbă forma juridică a regiei. Conform autorităților schimbarea regiei în societate comercială duce la accesarea fondurilor europene. Astfel că, de acum RATT se numește STPC, adică Societatea de Transport Public Timișoara.

Schimbarea formei juridice de organizare duce la posibilitatea accesării fondurilor europene pentru finanţarea diverselor programe de modernizare a infrastructurii serviciilor comunitare de utilităţi publice”, se arată în referatul proiectului care astăzi a ajuns pe masa aleșilor locali.

Consilierii locali și-au dat acordul ca regia să devină SRL, însă unii dintre aceștia au atras atenția că managementul va fi la fel de slab, atât timp cât director rămâne Ioan Goia. Tocmai de aceea, liderul grupului PSD, Daniel Idolu, a cerut ca până în data de 15 octombrie RATT să prezinte Consiliului Local, un plan de afaceri, dar și o evaluare a patrimoniului pe care îl are.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *