Raed Arafat îi strică planurile șefului CJ Timiș. Ce se întâmplă cu elicopterul SMURD din Arad

Raed Arafat îi strică planurile șefului CJ Timiș. Ce se întâmplă cu elicopterul SMURD din Arad

- in Actualitate, Slider
0

Vești proaste pentru Titu Bojin, președintele Consiliului Județean Timiș, aduse de Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, astăzi, la Timișoara. Acesta a anunțat că elicopterul SMURD pe care Titu Bojin își dorea să-l mute din Arad în capitala Banatului rămâne în locația inițiată. Raed Arafat a și explicat de ce este mai bine ca elicopterul să rămână la Arad.

“Dvs. aveți un elicopter în regiune. Elicopterul SMURD din Arad este unul regional, amplasarea elicopterului depinde de mai mulți factori: care este cel mai învecinat elicopter, ce zone acoperă, cercul de intervenție pe 20, 30 și 60 de minute. Sunt mai multe analize care se fac. La acest moment, locul potrivit de unde pleacă elicopterul SMURD este Arad, ca să putem acoperi zona de intervenție de 20, 30 și 60 de minute corect și să nu vitregim unele zone din județele Hunedoara și din Bihor. La acest moment, locația unde este pus elicopterul e cea mai bună din punctul nostru de vedere, pentru ajungere la majoritatea populației care trebuie să beneficieze de el. Dar elicopterul rămâne sub coordonarea Timișoarei și a Unității de Primiri Urgenț de la spitalul județean”, a anunțat Raed Arafat.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență s-a aflat, astăzi, în capitala Banatului pentru a participa la prima conferință din România pe probleme de sănătate și siguranță. Evenimentul a fost organizat de cei de la Revolution Festival, iar la acțiune au participat specialiști din țară și din străinătate. Participanții au dezbătut pe teme ca instrucțiuni de siguranță cu privire la incendii, o nouă inițiativă legislativă pentru abordarea situațiilor de urgență sau responsabilitatea și răspunderea promotorilor de evenimente.

“Proprietarii și organizatorii trebuie să înțeleagă și ei aspectul de siguranță al cetățeanului și să-l ia în serios. Asta înseamnă că ai doi parteneri care lucrează împreună, dacă realizează lucrurile corect, nu mai ai de ce să te duci să impui, să amendezi sau să închizi un local. În momentul în care partea cu obligația de a respecta aceste reguli nu le respectă, normal, din păcate, ajungi în situația de a lua măsuri. Lucru care se întâmplă și în Anglia sau în alte părți”, a mai declarat Raed Arafat, la Timișoara.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *