Radiodifuziunea Română impune o altă taxă aberantă. Avocatul timișoren Alin Socol sfătuiește persoanele juridice să nu cedeze presiunilor

Radiodifuziunea Română impune o altă taxă aberantă. Avocatul timișoren Alin Socol sfătuiește persoanele juridice să nu cedeze presiunilor

- in Actualitate, Locale
0

Pe lângă zecile de taxe şi impozite care duc la sapă de lemn firmele, acum, se mai impune un bir împovărător şi aberant. Avocatul Alin Socol, din cadrul Baroului Timiş explică că sub umbrela Legii nr. 41 din 1994, Societatea de Radiodifuziune Română solicită, prin nenumărate notificări persoanelor juridice să plătească sume aberante.

Este vorba de plăţi  pe o perioadă  de trei ani, raportat la termenul de prescripţie, iar aceasta se întâmplă chiar în pragul alegerilor prezidenţiale. Să fie doar o pură coincidență ?

„Prin aceste notificări se aduce la cunoştinţa persoanelor juridice să plătească aceste creanţe, în caz contrar, vor suporta rigorile legii. Ori, atât legea, cât şi Decizia Curţii Constituţionale nr. 448 din 2013 statuează în mod foarte clar faptul că persoanele juridice care nu beneficiază de serviciile radio-tv nu trebuie să plătească un astfel de serviciu. Mai mult decât atât, microîntreprinderile sunt scutite de la plata acestor taxe. Prin urmare, în situaţia în care vă aflaţi în una dintre situaţiile expuse mai sus adresaţi-vă unui avocat, deoarece în situaţia unei pasivităţi riscaţi să vă îngreunaţi situaţia”, ne-a eclarat avocatul timișorean Alin Socol.