Puțin și bun! CJT nu va mai arunca banii proiecte culturale, fără valoare

Puțin și bun! CJT nu va mai arunca banii proiecte culturale, fără valoare

- in Administratie, Locale, Stiri
0

Dacă în 2016, Muzeul Național al Banatului Timișoara a avut un buget de 80.000 euro pe Programul minimal, pe 2017, Consiliul Județean Timiș va da o sumă mai mult decât dublă.

Centrul de Cultură și Artă a primit 100.000 euro, în 2016, iar în 2017, va fi primi 200.000. Separat de Programul minimal, CJT are și Agenda culturală. Roxana Iliescu, vicepreședintele CJT, a spus că, la 45 de zile, după ce este votat bugetul are loc depunerea proiectelor separat, pe Agenda culturală, care are un buget propriu. “Este extrem de important să acordăm o atenție deosebită acțiunilor de pe această agendă”, a spus Roxana Iliescu. Important că de la 3000-4000 de acțiuni de pe agendă anual, au fost reduse la 700, în 2016. Au fost elaborate și cele două regulamente pentru acțiunile culturale și sportive, iar la sfârșitul lunii aprilie, se va face analiza proiectelor care vor fi care vor fi puse pe agenda culturală.

„Rugămintea mea către comisie este că trebuie să fim mult mai selectivi, să avem un număr mult mai mic de acțiuni, dar mai bune, pe care să le desfășurăm. Haideți să finanțăm proiecte care să ne aducă în prim-plan, atât la nivel național, cât și la nivel internațional”, a spus  marți, 4 aprilie, Roxana Iliescu, vicepreședintele CJT.

Gh. M.