Puterea exemplului: politicienii din Timişoara sunt chemaţi să doneze sânge

Puterea exemplului: politicienii din Timişoara sunt chemaţi să doneze sânge

- in Locale, Sanatate
0

În urma apelului în presă pe care Olimpia Oprea, medic chirurg ginecolog, la Maternitatea Odobescu Timişoara, l-a făcut pentru ca persoanele cu grupa sanguină A2 să doneze sânge pentru un pacient, suferind de o formă de anemie rară, peste 50 de cetăţeni sufletişti şi-au donat din propriul sânge pentru a-l ajuta pe acest om.

Olimpia Oprea a spus că aici a fost vorba de puterea exemplului, dar e nevoie de mult sânge pentru pacienţi. De aceea este bine ca şi politicienii şi ceilalţi cetăţeni să vină să doneze la Centrul Regional de Transfuzii din Timişoara. „Eu am mers alături de ceilalţi şi am donat şi eu sânge. O prietenă mi-a cerut ajutorul pentru tatăl ei, care are nevoie urgentă de sânge. Le mulţumim tuturor celor care au răspuns apelului”, a declarat Oprea.

Petrică Folică, consilier local, a donat şi el sânge pentru acest necunoscut: „Provocarea noastră pentru toţi politicienii şi cetăţenii aflaţi ,,în putere” este să vină să doneze sânge pentru salvarea altor vieţi. Totodată mesajul nostru este că, numai acţionând în sprijinul semenilor, vom reanima societatea noastră aflată în suferinţă. Prin urmare noi propunem Fapte în interesul cetăţenilor timişoarei, nu vorbe!”, este mesajul lui Folică.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *