PSD va strânge 28.000 de semnături în Timișoara, pentru candidatura Vioricăi Dăncilă

PSD va strânge 28.000 de semnături în Timișoara, pentru candidatura Vioricăi Dăncilă

- in Locale, Politica, Stiri
0

Joi, 5 septembrie, Alfred Simonis, liderul grupului PSD din Camera Deputaților, a spus că PSD Timiș va strânge 25.000 chiar 28.000 de semnături în Timișoara, pentru candidatura prim-ministrului Viorica Dăncilă la președinția România.

Eu zic că vom reuși să strângem semnăturile, chiar să depășim acest număr, dacă ne raportăm la feedback-ul pe care îl avem din stradă. Săptămâna viitoare vom avea și discuția în partid cu privire la targhetul electoral. Mesajele care vin din stradă sunt pozitive, contrar a ceea ce spun ortacii USR și PNL pe Facebook. Oamenii vin cu optimism către corturile amplasare de PSD în Timișoara și în celelalte localități din țară. Ei vorbesc despre doamna Viorica Dăncilă ca despre un om calm, care este diferit față de ceilalți candidați la alegeri. Ea este persoana sinceră care nu spune ceea ce vrea cetățeanul să audă, ci își dorește să facă lucruri bune în folosul cetățenilor. Doamna Dăncilă va face o surpriză plăcută la alegerile din noiembrie”, a explicat Simonis.

De la 1 septembrie, guvernul Dăncilă a majorat pensiile cu 15%, pentru a demonstrat că PSD respectă promisiunile şi angajamentele din programul de guvernare. De la 1 septembrie 2019, peste 5 milioane de pensionari vor avea mai mulţi bani în buzunare. ”Realitatea economică arată încă o dată că cei din opoziție nu au avut dreptate răspândit minciuna că nu mai sunt bani de pensii. Nu doar că sunt bani suficienți, dar există fonduri suplimentare ce au permis să se realizeze majorarea de 15% a punctului de pensie. Creșterea economică pe care o are România demonstrează că putem susține aceste măsuri și nu numai atât. Numai guvernele PSD sunt capabile să majoreze pensiile, salariile și să reducă ș taxele în același timp. În plus, ratele la creditele în lei au revenit la valoarea anului trecut și au scăzut substanțial”, a precizat Alfred Simonis.

Deputatul Alfred Simonis și de senatorul Adrian Diaconu au mai susținut că USR și PNL vor abrogarea OUG nr. 114, în detrimentul cetățenilor, dar pentru a servi corporațiile. Astfel, cele două partide vor să crească prețul la gaze și la electricitate, fiindcă ordonanța a plafonat tariful. De asemenea, cei doi am mai amintit că USR și PNL vor să taie pensiile, vaucherele de vacanță și tichetele de masă. Vor impozitarea specialiștilor din IT și disponibilizări în sistemul bugetar.  ”Mai nou ei au ieșit și cu o măsură nouă ca ziua de sâmbătă să fie lucrătoare. Mai au puțin și vor propune ca și duminica să lucrăm, în folosul corporațiilor, să nu mai fie nicio zi de odihnă”, a subliniat Alfred Simonis, al sediul PSD Timiș, joi 5 septembrie.
Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *